Najnovije

PALMA PODRŽAO DIJALOG: Ne treba kukati, nego razgovarati

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma smatra da za Kosovo ne postoji drugo rešenje već da se o njemu razgovara i unutar nas samih, kao i sa Albancima.

Dragan Marković Palma (Foto: Jutjub)

"Ceo svet zna da nam je Kosovo oteto, ali sada bi najgora varijanta bila da sedimo i da se bijemo u grudi i da kukamo. Mora da se razgovara i s Albancima i unutar nas samih zbog Srba na Kosovu i Metohiji, ali i svih građana Srbije. Drugo rešenje ne postoji, kaže Marković za "Politiku".
On ističe i da veruje u "prvog čoveka Srbije Aleksandra Vučića, da on neće dati nešto što je srpsko, činiće sve što može za naše interese i sigurno neće napraviti neku grešku". 
"Važno je naći dobro rešenje i za Srbe na KiM i za sve građane Srbije i sto posto sam siguran da će većina sa Aleksandrom Vučićem na čelu umeti da ga pronađe i da neće doneti nijednu štetnu odluku po Srbiju", ocenio je Marković. 
On smatra da i opozicija treba da bude deo dijaloga, ali pita kako opozicija da razgovara s partijama na vlasti o tako važnom pitanju kao što je Kosovo i Metohija, kad, kako kaže, ima preča posla, tj. da se svakog dana svađa ko će s kim i kako na predstojeće beogradske izbore. 
Upitan da li veruje da EU i dalje želi Srbiju u svojim redovima, Marković kaže: "Jedna država iz EU, koja se pita za sve i svašta, Velika Britanija, nije nam naklonjena, stalno nešto izmišlja, piše deklaracije protiv Srbije. Mi smo ispoštovali sve međunarodne ugovore i sada je red na EU. Naravno nijedna odluka ne može da se donese bez SAD". 
Lider Jedinstvene Srbije kaže da je za ekonomski patriotizam i nacionalni pragmatizam i kaže da te ideje za sada dobro sprovodi Vučić i njegova koalicija. Pogledajte OVDE šta je Pupovac rekao o položaju Srba u Hrvatskoj. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je Dragan Petrović govorio o unutrašnjem dijalogu:

Bonus video

Ovako su radikali reagovali na dijalog o Kosovu:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA