Najnovije

DAN D ZA VANREDNE PARLAMENTARNE IZBORE: Vrh SNS pritiska Vučića!

Funkcioneri SNS-a pritiskaju lidera te partije Aleksandra Vučića da raspiše vanredne parlamentarne izbore! Veliki broj funkcionera smatra da atmosfera u Skupštini Srbije zahteva da se objedine izbori u Beogradu i Srbiji, saznaje „Alo!” iz izvora bliskih naprednjacima.

Vučić (Foto: Jutjub)

Odluka će biti doneta danas na vanrednoj sednici Predsedništva SNS-a, a Marija Obradović, potpredsednica naprednjaka  je otkrila da je ona za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.
- Sadašnje stanje u parlamentu ne oslikava realnu popularnost stranaka među glasačima. U parlamentu su stranke koje sigurno ne bi prešle cenzus da se sutra održe izbori, osim na zajedničkoj listi nespojivih političkih ideja i sujetnih lidera, što je sramotna prevara i zbunjivanje glasača - kazala je ona i dodala da će te stranke „požnjeti ono što su posejale posle dve godine”.
- Skupštinu Srbije čekaju ozbiljne i teške odluke koje će odrediti budućnost građana i za to su nam potrebne stranke koje žele snažan napredak društva, a ne povratak u prošlost i zabavljanje građana dnevnopolitičkim nepromišljenim izjavama. Treba nam parlament čije će odluke i ozbiljnost pri preuzimanju odgovornosti biti ponos u političkoj istoriji Srbije - navela je Obradovićeva. Upitana da li će funkcioneri SNS-a na vanrednoj sednici Predsedništva preglasati lidera te stranke Aleksandra Vučića, Obradovićeva je kazala sledeće:
- Što se tiče preglasavanja Vučića, to ne tumačim na taj način. Naša odluka biće kompromis sa jasnom strategijom za budućnost.
Za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora juče se izjasnila i ministarka Zorana Mihajlović, koja je ponovila stav „da ne bi bilo loše da se istovremeno sa beogradskim održe i vanredni parlamentarni izbori”.
Ona je rekla da ne zna da li će to pitanje biti na dnevnom redu na sednici Predsedništva, ali je istakla da će izneti mišljenje za koje smatra da je potpuno opravdano, ukoliko se bude o tome govorilo.
- Mislim da uz gradske izbore, posle izjava opozicije koje slušamo prethodnih meseci, ne bi bilo loše da imamo i parlamentarne izbore, da pokažemo da građani glasaju za rezultate, da vide da radite za svoju zemlju, da činite sve što možete da Aerodrom, „Putevi“ i budžet budu stabilni, a ne radite kao što su oni radili pre nas polazeći od toga da li možete da se ugradite ili utalite - rekla je Mihajlovićeva.
Ministarka Jadranka Joksimović juče nije želela da otkrije da li je za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.
- O tome ću se izjašnjavati na sednici Predsedništva, ako to bude na dnevnom redu - kazala je ona.

Glišić: Razgovaraćemo o svemu

Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS-a, kazao je za „Alo!” da će na vanrednoj sednici Predsedništva SNS-a razgovarati o svemu.
- Razgovaraćemo na sednici o svemu i na osnovu iznetih argumenata doneti stav. Nakon toga javnost će biti obaveštena o svemu - kazao je Glišić.

Đuka: Poštovaću šta god da odluče

Vladimir Đukanović, narodni poslanik i član Predsedništva SNS-a, kazao je  da će poštovati sve odluke sa vanredne sednice Predsedništva SNS-a.
- Već sam negde rekao da sam totalno nezainteresovan za tu temu. Šta god da odluče, poštovaću. Nemam nikakav stav po pitanju izbora - kazao je Đukanović. Napali Amfilohija da odbrane Vučića. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Aleksandar Vučić o najavljenoj kandidaturi Đilasa 
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA