Najnovije

Kosmetu prete nemiri

PRIŠTINA - Kosovu i Metohiji prete socijalni nemiri tokom 2015. godine ukoliko dođe do povratka kosovske emigracije koja je masovno odlazila u EU radi boljeg života, piše prištinski dnevnik "Tribuna".
Priština (Foto: Vikipedija)

Priština (Foto: Vikipedija)

Ekonomski i politički analitičari ocenjuju da nova kosovska vlada može da se suoči sa građanskim nezadovoljstvom tokom predstojeće godine. Po njima, takozvane institucije Kosova su nespremne da se suoče sa reakcijom građana. Politički analitičar Artan Muhadžeri smatra da je iseljavanje stanovnika razočaravajuće za Kosovo, a razlozi su, po njemu, veoma kompleksni. "Nažalost, kao što nije bilo plana da se preduhitre odlasci, nema ni plana za amortizavanje nezadovoljstva ako se oni budu vratili masovno. Mislim da kosovske institucije nisu spremne za taj celokupni ekskluzivni potencijal koji može da dovede do povratka tih ljudi", kaže Muhadžeri. On je uveren da su socijalni nemiri tokom 2015. godine neizbežni. "Činjenica da već sada imamo velike probleme kada je u pitanje razvoj i zapošljavanje govori o totalnom nedostatku konrektnih planova za poboljšanje stanja i nedostatku državne intervencije u ovoj problematicnoj sferi", objašnjava Muhadžeri. Ekonomski analitičar Ibrahim Redžepi smatra da aktuelni takozvani premijer treba da ima u vidu izazove koji stoje pred njim. "Kao odgovor na odluke vlade uslediće štrajkovi, protesti... i premijer treba na to da računa", zaključuje Redžepi.
Pročitajte još:REINKARNACIJA ZLIKOVCA ŠETA KOSOVOM: Hitler iz Kosovske Mitrovice!? (VIDEO)BREJVIK DIŽE USTANAK FAŠISTA: Norveška u strahu posle najnovijih saznanja o masovnom ubici (VIDEO)Pogledajte „ratno“ vozilo srpskih dobrovoljaca iz Donjecka (FOTO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA