Najnovije

SLOBODAN CEO JUGOZAPAD ALEPA: Oslobođeno preko 100 naselja u blickrigu Tigrovih snaga! (VIDEO/MAPA)

U "blickrig" operaciji koju su snage Srijske arapske armije (SAA) i njihovi saveznici započeli pre četiri dana, celokupna teritorija jugozapada pokrajine Aepo praktično je očišćena od džihadističkih "pobunjenika".

Zakucavanje džihadista na jugozapadu Alepa (Foto: JuTjub, Pravda)

Sirijska armija proglasila je oslobođenje regiona Al Has na jugozapadu pokrajine Alepo. Obezbeđeni su svi gradovi i sela koja se nalaze na ovoj teritoriji, a glavne aktivnosti sada preuzimaju demineri. Ofanzivna operacija koja je trajala četiri dana na jugozapadu Alepa, praktično je okončana juče, kada su sirijske snage stigle na korak od potpunog opkoljavanja džihadista u regionu Has, što im je bio jasan signal da, uprkos pretnjama i najavame žestokog otpora preko svojih propagandnih glasila, ipak iskoriste prethodnu noć kako bi napustili teritoriju.

Prelomni trenutak bilo je zauzimanje Tal Damana, gradića u kom se nalazi raskršće brojnih puteva koji povezuju pokrajine Alepo, Idlib i Hama, a za koje su pripadnici sirijske Al Kaide, koliko juče tvrdili da će ga braniti svim silama. Pritom su objavili i snimke brojnih pojačanja upućenih u taj gradić. Odmah po oslobođenju Tal Damana, sirijska komanda je uputila deminere na teritoriju Hasa, pošto džihadisti više nisu imali drugih mogućnosti nego da se potpuno povuku iz područja u kom se nalazi više od stotinu naselja. Zašto su Arapi na pragu poduzanja ustanka na teritoriji pod kontrolom kurdskih snaga, pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA