Najnovije

Jeremić: Uzdrmaćemo Vučića samo ujedinjeni!

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je za "Blic" da je saradnja sa budućim kandidatom za gradonačelnika Draganom Đilasom konstruktivna. Istakao je da se nada da odluka DS-a da ima svog kandidata na beogradskim izborima nije konačna i dodao da je ne razume. Pozvao je sve opozicione stranke "da se trgnu", uključujući i DJB i Dveri.

Vuk Jeremić (Foto: Jutjub)

Na pitanje da li je Narodna stranka razmišljala o tome da podrži predsednika DS Dragana Šutanovca ili Aleksandra Šapića, Jeremić je naveo da je predsednik opštine Novi Beograd "više puta u javnosti naglasio da ne želi podršku bilo koje stranke" i da taj njegov stav poštuje.
"Kada je reč o Šutanovcu, bili smo spremni za dogovor, ali on nije pokazao zainteresovanost, čak ni za kontakt. Mislim da je to za žaljenje", naveo je.
Istakao je da se nada da odluka DS da ima svog kandidata nije konačna i dodao da je ne razume. "Svakom je jasno da DS ne može sama odneti pobedu u Beogradu - kao što ne možemo ni mi. Ako nam je stalo da uzdrmamo režim, a sva istraživanja pokazuju da je to moguće, moramo biti jedinstveni. Narodna stranka nije i neće postavljati bilo kakve preduslove da se to jedinstvo postigne. Apelujemo sve iz opozicije da se trgnu, poslednji je momenat", navodi.
Dodao je da tu misli i na DJB i na Dveri.
Naglasio je da se na beogradskim izborima Narodna stranka neće gurati u prvi plan, da je tu da pomogne idejama i stranačkom infrastrukturom.
Upitan o nekada ne baš harmoničnom odnosu sa Đilasom, Jeremić kaže da je sujetu ostavio po strani onoga trenutka kada ga je, nakon predsedavanja Generalnom skupštinom i drugog mesta u trci za generalnog sekretara UN, na predsedničkim izborima s lakoćom pobedio Beli Preletačević.
"Svako ko želi da vidi leđa ovom vanredno beskrupuloznom režimu mora sujetu i interese da ostavi po strani i nađe način da svojim iskustvom i kvalitetima doprinese zajedničkom frontu", naveo je Jeremić.
Rekao je da sa Đilasom nije ni pričao o nekadašnjim nesuglasicama, jer ih je bilo toliko u prošlosti da bi, da su tu konverzaciju započeli - i dalje bi je vodili.
Na pitanje ko je u stranci bio za, a ko protiv podrške Đilasu, Jeremić je rekao da to sada nije važno, da je predsedništvo stranke donelo odluku o strateškom partnerstvu sa PSG, a da su, kada je taj pokret saopštio da je njihov kandidat Đilas, o tome detaljno razgovarali. Objašnjava da je zatim formiran tim za razgovore sa Đilasom, u kom je bilo ljudi različitih mišljenja, ali da su ozbiljna stranka  u kojoj se neslaganja iznose na stranačkim organima, a ne u javnosti. "Mi svoje stavove ne usvajamo preko noći, ali kad ih jednom usvojimo, stojimo čvrsto iza njih", zaključio je. Šta Siniša Kovačević kaže o Ani Brnabić i Aleksandru Vučiću pročitajte OVDE. O novim ruskim žrtvama u Siriji saznajte OVDE. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Intervju Vuka Jeremića za Južne vesti.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA