Najnovije

„DŽentlmen u Moskvi“ konačno na našem jeziku!

Laguna na predstojećem Sajmu knjiga predstavlja knjigu o kojoj se priča već dve godine, otkad je objavljena na engleskom jeziku. Roman „DŽentlmen u Moskvi“ napisao je Ejmor Touls, koji se više od dvadeset godina bavio investicijama pre nego što se potpuno posvetio pisanju. Ovo je njegov drugi roman, bestseler NJujork tajmsa, a našao se i na listi najboljih romana po oceni časopisa Čikago tribjun, Majami herald i Filadelfija enkvajer.

Foto-Laguna

„DŽentlmen u Moskvi“ je roman o čoveku kome je naređeno da ostatak života provede u luksuznom hotelu. Radnja romana odvija se nekoliko godina posle Oktobarske revolucije u Rusiji u periodu nasilnog prevrata. Zgodni grof Aleksandar Rostov je optužen za pisanje kontra-revolucionarne pesme. Boljševički sud ga proglašava za nepopravljivog aristokratu i osuđuje na kućni pritvor u velelepnom hotelu Metropol, tačno preko puta Kremlja. Rostov, nesalomivi i duhoviti erudita, nikada u životu nije radio, a sada mora da živi u tavanskoj sobici dok se pred vratima hotela odvijaju najburnije godine ruske istorije. Neočekivano, materijalna oskudica u kojoj se zatekao omogućiće mu da uđe u mnogo veći svet emotivnih otkrića.


Roman „DŽentlmen u Moskvi“ nas vraća u vreme staromodne elegancije i pruža nam priliku da vidimo šta je to značilo biti pravi aristokrata. Roman je prepun humora, originalnih likova, intriga i upečatljivih scena. Čitaocu će se pre svega dopasti priča o čoveku koji, bez obzira na nesvakidašnje okolnosti svog života, pokušava da otkrije svoju istinsku svrhu.

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA