Najnovije

IRANCI RAZJARENI KAO BESNI VUKOVI: DŽihadisti im kidnapovali vojnike, Teheran sprema krvavu odmazdu! (VIDEO)

Posle skoro nedelju dana neizvesnosti u vezi sa kidnapovanjem 12 pripadnika iranskih graničara, sada je možda sve očiglednije da su odvedeni daleko preko granice u susedni Pakistan.

Napad terorista na Iran (Foto: Pravda)

Sunitska militantna grupa preuzela je odgovornost za kidnapovanje 12 iranskih graničara blizu granice zemlje sa Pakistanom, objavila je iranska novinska agencija ISNA.

- Teroristička grupa DŽaiš al-Adl objavila je dve fotografije tvrdeći da su na njima vojnici kidnapovani 16. oktobra - javila je ISNA.

Izgleda da fotografije prikazuju sedam članova Iranske revolucionarne garde (IRGC) i pet policajaca koji su postavljeni jedni pored drugih. Portparol IRGC-a, general Ramazan Šarif, navodno se pojavio uživo na iranskoj televiziji u ponedeljak, 22. oktobra, da bi potvrdio imena kidnapovanih, dodajući da je islamistička grupa više puta napala iransku graničnu policiju tokom protekle godine, ali je ovaj put to bilo “uspešno”.

DŽaiš al-Adl, što znači  "Vojska pravde" - je pobunjenička grupa sa sedištem u provinciji Sistan-Balučistan na jugoistoku zemlje, koja deli granicu sa Pakistanom i Avganistanom. Grupa je preuzela odgovornost za nekoliko napada na iranske civile i vojne položaje tokom godina od osnivanja 2012. godine.

Prema navodima Irana, osoblje granice je oteto u blizini sela Lulakdan, koje se nalazi na oko 150 kilometara jugoistočno od Zahedana, glavnog grada Sistan-Balučistana.

Iranska agencija IRNA citirala je komandanta IRGC-a general-majora Mohamada Ali DŽafarija da su vojnici "nesvesno prevareni" od strane "jednog ubačenog", a onda su kidnapovani i odvedeni u skrivene baze na granici u Pakistanu, postavljajući pitanja o tome da li vlasti Islamabada imaju saznanja o napadu.

Militanti su takođe objavili fotografije velike količine oružja, uključujući snajperske puške i raketne bacače, koje su očigledno oduzeli od iranskih talaca.

Redžep Tajip Erdogan proglašen za lidera islamskog sveta. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Radikalni islamisti su kidnapovali iranske vojnike i osim fotografija nije poznato šta se dešava sa tim iranskim vojnicima

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA