Najnovije

VELIKI PROPUST RUSA! OVO POGAĐA KAO GROM IZ VEDROG NEBA: Poverljivi podaci u američkim rukama! Kinezi odolevaju!

"Aeroflot", najveća ruska avio-kompanija, najavila je da je spremna da samostalno koristi sisteme rezervacija i prodaje i slične putne usluge unutar granica Rusije od 2022. godine.

Američka zastava (Foto: RIA Novosti)

Prema izveštaju, “Aeroflot” će koristiti rusku kompaniju, koju će kreirati američka kompanija za putničke tehnologije “Sajber korporejšn”. Trenutno, “Sajber korporejšn” zadržava podatke iz “Aeroflota” na serverima u SAD.

Prema ruskom zakonu, “Aeroflot” je dužan da svoje podatke čuva u Rusiji. Dakle, državna kompanija je započela akcije da ispuni ove zahteve.

Kiril Bogdanov, zamenik izvršnog direktora za IT u “Aeroflotu”, izjavio je da će pomenuta ruska kompanija biti formirana 2019. godine. Centri podataka će biti kreirani u 2019-2020. Godine 2021. “Aeroflot” će početi da prenosi svoje podatke sa servera iz SAD u Rusiju. Godine 2022. dobiće digitalnu platformu, koja će, navodno, biti spremna do 1. januara 2019. Kontrolni ulog ove platforme biće u rukama ruske strane.

Međutim, do tada će lični podaci i informacije o letovima “Aeroflota” ostati na serverima u SAD. Stoga, u nekim slučajevima američke specijalne službe mogu dobiti pristup ovim podacima putem različitih mehanizama. Moguće je da je ovo jedan od faktora koji bi mogli pomoći da se objasni kako se podaci o kretanju ruskih građana kroz Rusiju pojavljuju u različitim "otvorenim izvorima" izveštaja na mreži.

Ova situacija je jedan od primera koji potvrđuju da SAD čuvaju potpunu digitalnu dominaciju, uključujući tehničku inteligenciju, nad svojim geopolitičkim protivnikom.

Treba napomenuti da “Pobeda Erlajns LLK”, jeftina aviokompanija i filijala u vlasništvu “Aeroflota”, takođe koristi američku kompaniju za čuvanje podataka o rezervacijama - Navitair. “S7” i “Ural Erlajns” sarađuju sa španskom kompanijom “Amadeus”.

Kontra-primer je kineska avio kompanija. “Er Čajna” koristi kinesko državno preduzeće “TravelSkaj” za skladištenje svojih podataka.

Kurdi ponovo dobili žestok udarac u Deir ez Zoru. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Promotivni video ruskog “Aeroflota”

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA