Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) KRVAVA OSVETA SIRIJSKE ARMIJE: Slike sa mesta uništenja terorističke grupe

U noći 26/27. novembra specijalne jedinice SAA su uspele da skoro u potpunosti unište diverzantsko-terorističku grupu terorista “Islamske partije Turkestana” u rejonu DŽabal Amar. Protivteroristička operacija je izvedena na severo-istoku regiona Latakija u Siriji.

SAA (Foto: SANA)

Diverzantsko-teroristička grupa jačine 30 ljudi, uspela je da se provuče kroz odbrambeni pojas sirijske armije u rejonu DŽub Amar. Oni su koristeći lošu vidljivost kao i dosta povoljan topografski teren, zaobišli deo sirijskog rasporeda sa namerom da napadnu  nekoliko vatrenih tačaka u sistemu odbrane SAA.

Međutim, zahvaljujući dobro organizovanim zasednim mestima koje su postavile sirijske specijalne jedinice, ova grupa je upala u unakrsnu vatru. U žestokoj borbi koja je trajala 30-ak minuta, kompletna diverzantsko-teroristička grupa je razbijena, a u poteri delimično i uništU večernjim časovima sve pozicije terorista koje su bile polazne tačke za ove grupe, našle su se pod žestokim udarima sirijske artiljerije. Tom prilikom su upotrebljene haubice i višecevni bacači raketa.ena. Deo terorista (njih desetak) koji nije uspeo na vreme da pobegne ostao je da leži na poprištu sukoba (vidi fotografije).

I u reonu grada Latamna je sprečeno zabacivanje diverzantsko-terorističke grupe u cilju infiltracije kroz odbrambene pozicije SAA, i napada na dominatne objekte na prvoj liniji odbrane. Ova grupa je takođe otkrivena od strane SAA, i po njoj je dejstvovala artiljerija.Pošto su otkriveni, teroristi su se povukli na polazne pozicije uz nepoznate gubitke.

Napadi u kojima učestvuju diverzantsko-terorističke grupe neprijatelja različite jačine su  gotovo svakodnevni u regionima Latakija, Hama i Idlib. NJih uglavnom čine teroristi iz oružanih grupa “Islamske partije Turkestana” i “Tahrir aš-Šama”. Ove grupe se nalaze pod kontrolom turskih specijalnih elemenata.

Kako za to vreme Kurdi ubijaju Turke u Siriji, pogledajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

SAA u Latakiji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA