Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) КРВАВА ОСВЕТА СИРИЈСКЕ АРМИЈЕ: Слике са места уништења терористичке групе

У ноћи 26/27. новембра специјалне јединице САА су успеле да скоро у потпуности униште диверзантско-терористичку групу терориста “Исламске партије Туркестана” у рејону Џабал Амар. Противтерористичка операција је изведена на северо-истоку региона Латакија у Сирији.

САА (Фото: САНА)

Диверзантско-терористичка група јачине 30 људи, успела је да се провуче кроз одбрамбени појас сиријске армије у рејону Џуб Амар. Они су користећи лошу видљивост као и доста повољан топографски терен, заобишли део сиријског распореда са намером да нападну  неколико ватрених тачака у систему одбране САА.

Међутим, захваљујући добро организованим заседним местима које су поставиле сиријске специјалне јединице, ова група је упала у унакрсну ватру. У жестокој борби која је трајала 30-ак минута, комплетна диверзантско-терористичка група је разбијена, а у потери делимично и уништУ вечерњим часовима све позиције терориста које су биле полазне тачке за ове групе, нашле су се под жестоким ударима сиријске артиљерије. Том приликом су употребљене хаубице и вишецевни бацачи ракета.ена. Део терориста (њих десетак) који није успео на време да побегне остао је да лежи на попришту сукоба (види фотографије).

И у реону града Латамна је спречено забацивање диверзантско-терористичке групе у циљу инфилтрације кроз одбрамбене позиције САА, и напада на доминатне објекте на првој линији одбране. Ова група је такође откривена од стране САА, и по њој је дејствовала артиљерија.Пошто су откривени, терористи су се повукли на полазне позиције уз непознате губитке.

Напади у којима учествују диверзантско-терористичке групе непријатеља различите јачине су  готово свакодневни у регионима Латакија, Хама и Идлиб. Њих углавном чине терористи из оружаних група “Исламске партије Туркестана” и “Тахрир аш-Шама”. Ове групе се налазе под контролом турских специјалних елемената.

Како за то време Курди убијају Турке у Сирији, погледајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

САА у Латакији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА