Najnovije

Dugin: BRIKS je dijalog kultura kome Zapad ne pripada jer nameće netradicionalne vrednosti

BRIKS predstavlja oličenje multipolarnog sveta, koji se sastoji od različitih civilizacija i kultura, izjavio je ruski filozof, politikolog i sociolog Aleksandar Dugin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

„Multipolarni svet sastavljen od različitih subjekata, civilizacija i kultura gradi se pred našim očima. BRIKS je fundamentalni pokret u pravcu institucionalizacije ovog multipolarnog sveta čijem nastajanju svedočimo. Učesnici BRIKS-a nisu samo države, već velike civilizacije koje uključuju najrazličitije zemlje“, ocenio je Dugin.

Prema njegovim rečima, BRIKS je dijalog kultura, a Zapad je za sada van organizacije, jer nameće netradicionalne i antitradicionalne vrednosti i insistira na tome da ne postoje nikakve kulture ni civilizacije, izuzev zapadne.
„Zemlje-članice BRIKS-a ne samo da ne nameću svoju kulturu jedna drugoj, već poštuju vrednosti država-partnera“, zaključio je Dugin.

Prvi potpredsednik Državne dume Aleksandar Žukov istakao je u okviru foruma da će poseban akcenat u ruskom predsedavanju BRIKS biti na povećanju spoljnopolitičke koordinacije i promovisanju zajedničkih interesa država-članica BRIKS-a na međunarodnim parlamentarnim platformama.

On je naglasio da će velika pažnja biti posvećena logistici i suprotstavljanju terorizmu.

Dugin je učestvovao na forumu „Uloga BRIKS-a u potrazi za novim svetskim poretkom“ u okviru sesije koju je organizovala medijska grupa „Rosija sevodnja“, čiji je Sputnjik deo, zajedno sa kineskom informativnom agencijom „Singhua“.

Podsetimo, Rusija je od 1. januara predsedavajuća BRIKS. Predsedavanje je počelo priključivanjem novih članica, pored Rusije, Brazika, Indije, Kine i Južne Afrike u BRIKS su sada i Egipat, Indija, Iran, UAE u Saudijska Arabija.

Glavna deviza ruskog predsedavanja je jačanje multilateralnosti u cilju pravednog globalnog razvoja i bezbednosti.
Rusija će u okviru svog predsedavanja više od 200 političkih, ekonomskih i javnih događaja.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu održava se od 5-8. juna.

Grupa ruskih snaga „Istok“ uništila četiri ukrajinske brigade, uništeni i punktovi stranih plaćenika

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA