Najnovije

Francuska: Eksplozije u skladištu nafte namerno izazvane!

MARSEJ – Sumnja se da su dve eksplozije, koje su noćas odjeknule u skladištu kompanije „Liondelbasel”, nedaleko od aerodroma u Marselju, namerno izazvane, saopštio je izvor bliz
Gust dim nakon eksplozija (Foto: Jutjub)

Gust dim nakon eksplozija (Foto: Jutjub)

„Istovremene eksplozije rezervoara, koji su udaljeni 500 metara jedan od drugog, nisu posledica tehničke greške”, navodi izvor Rojtersa dodajući da se razmatraju navodi o namernom izazivanju eksplozija. Dva rezervoara, od kojih je jedan ispunjen benzinom, a drugi naftom, eksplodirala su u skladištu nafte u francuskoj prefekturi Ušće Rone na jugu zemlje, na 10 kilometara od aerodroma u Marselju i gust oblak dima se dizao visoko u nebo i video se na oko 1,5 kilometara od mesta eksplozije, navode francuski mediji. Ipak, dim ne predstavlja neposrednu opasnost po zdravlje, a saobraćaj na aerodromu u Marselju nije ugrožen, navodi se u saopštenju perfekture Ušće Rone. Prema novinskim izveštajima, jaka eksplozija se čula i na marseljskom aerodromu koji je peti najprometniji aerodrom za putnički saobraćaj u Francuskoj. Multinacionalna hemijska kompanija „Liondelbasel” posluje na pet kontinenata i zapošljava oko 11.000 ljudi, navodi Raša tudej.
Pročitajte još:Ruski strateški bombarder Tu-95 srušio se u blizini HabarovskaHaos u Dubaiju: Gore dokovi i brodovi! (VIDEO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA