Najnovije

Vučić u NJujorku, o aktivnostima po povratku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je na svom "Tviter" nalogu da se trenutno nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Vučić (Foto: Jutjub)

Vučić se na postu ironično osvrnuo i na raniji komentar Vuka Jeremića tim povodom.
"Vuk Jeremić je sve u pravu. Trebalo je da imam večeru u njujorškom restoranu sa porodicom Soroš, ali su mi i oni otkazali, jer su videli da mi je Angela Merkel otkazala susret u Berlinu. Nažalost, nisam imao priliku da se sastanem ni sa kim iz porodice Soroš", napisao je Vučić.
Vuk Jeremić je tokom predizborne kampanje za beogradske izbore tvrdio da nemačka kancelarka Angela Merkel ne želi da primi Vučića u Berlinu.
Vučić je, međutim, 27. februara boravio u Berlinu u zvaničnoj poseti i to na poziv kancelarke.
Ranije danas Vuk Jeremić je u intervjuu sarajevskoj televiziji Fejs, kako je objavljeno na sajtu Narodne stranke čiji je on predsednik, optužio predsednika da vodi tajne pregovore o Kosovu i da u tom kontekstu boravi u tajnoj poseti SAD.
Na to je reagovao potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov koji je ironično primetio da je poseta toliko navodno tajna da je predsednika Vučića videlo "samo" najmanje 50 putnika koji su putovali istim avionom na redovnoj liniji "Er Srbije".
Jovanov se istovremeno osvrnuo na Jeremićeve sumnje po pitanju Vučićeve politike prema kosovskom pitanju, ocenivši da su Jeremić, Đilas, Tadić i ostali sve što su mogli da urade u korist odvajanja Kosova i Metohije od Srbije već uradili još 2008. godine i nisu ništa ostavili da čeka do leta.
Naveo je da su svoje neznanje i kukavičluk pokazali od Tadićevog bežanja u Bukurešt u momentu proglašenja "nezavisnosti" Kosova, preko Jeremićevog šibicarenja u spoljnoj politici do "tupavog nastupa" pred Savetom bezbednosti i Međunarodnim sudom pravde.
Jovanov je istakao da će predsednik Vučić, kao i uvek, o svim svojim aktivnostima obavestiti građane Srbije odmah po povratku iz NJujorka i Brisela. 
"Vučić se po pitanju Kosova odlučio za potpunu kapitulaciju". Više o tome čitajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić u "Ćirilici"
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA