Najnovije

KOMANDANT ODBRANE KOŠARA OTKRIVA: Evo zašto je NATO baš na Košarama pokušao kopnenu ofanzivu! (VIDEO)

Gost emisije ,,Naš aeroput'' na Narodnoj televiziji, bio je pukovnik LJubinko Đurković, komandant odbrane Košara.

Košare (Foto: Jutjub)

On se u razgovoru osvrnuo na iskustva SRJ iz rata na Kosovu, kao i razlozima zbog kojih je NATO izabrao baš taj predeo za početak kopnene invazije. - Košare su topografski i geografski predeo koji je vrlo surov, sa velikom nadmorskom visinom i vrhovima preko 2 000 metara. Radi se o terenu sa puno krševitih uvala prekrivenih gustom šumom, gde vladaju ekstremne temperature koje se naglo menjaju i otežavaju prohodnost i vidljivost - istakao je Đurković.
Prema njegovim rečima, ne treba imati iluzije kada se radi o NATO-u, kao i dešavanjima koja su se u to vreme dešavala, za koje veruje da su dobro razrađene strategije u cilju interesnih grupa u SAD.
- NATO je još 1997. posle odlaska Envera Hodže veštački izazvao krizu u Albaniji, kako bi kanalisao nezadovoljstvo, koje je iskoristio da naoruža Šiptare, da bi u poslenjoj fazi krenuo sa obukom terorista - otkriva je Đurković.
Tokom razgovora on se osvrnuo i na metode koje su Albanci primenjivali, kao i motivima koji stoje iza intervencije NATO, a koji su prema njegovim rečima čisto ekonomske prirode iako imaju i stratešku dimenziju.
- Oni su tokom svoje terorističke kampanje primnjivali najsurovije taktike zastrašivanja, koje su uspešno delovale na lokalne Albance, i imale za posledicu omasovljavanje pripadnika UČK. Interes SAD i Zapada leži pre svega u velikom rudnom bogatstvu, ali i drugim prirodnim resursima - ocenjuje Đurković.
Međutim, on je kao najveću vrednost Kosova i Metohije istakao duhovnu dimeziju kosovskog mita, koja je prema njegovim rečima trajnija i vrednija od resursa koji kako ističe, iako su ogromni - nisu nepresušni. Kako i zašto je srpski istoričar kritikovao seriju "Nemanjići" saznajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda/Narodna.tv

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dr Savić o sudskoj medicini i kontradiktornostima obdukcionih nalaza u slučaju gardista iz Topčidera.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA