Najnovije

BEOGRAD SPREMAN ZA MARATON: Očekuje se rekordan broj učesnika

Grad Beograd u potpunosti je spreman za predstojeći 31. po redu maraton, na kojem će učestvovati više od 7.000 takmičara iz više od 70 zemalja, saopštili su u petak organizatori.

Ilustracija foto: bgdmarathon.org

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini grada da se očekuje više od 7.000 učesnika maratona i polumaratona iz "verovatno 72 ili 73 zemlje". On je dodao da se Trci zadovoljstva očekuje oko 20.000 učesnika. - Grad Beograd je u potpunosti spreman za spektakl koji nas očekuje. Očekuje nas rekordan broj učesnika iz rekordnog broja zemalja. Iz godine u godinu Beogradski maraton obara rekorde i to je važno, ne samo zbog promocije sporta, nego i što time potvrđujemo i primat Beograda kao najbolje turističke destinacije u ovom delu Evrope - rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
Na ovogodišnjem Beogradskom maratonu učestvovaće više od 400 osoba sa invaliditetom, više od 500 učesnika biće i u programu "Mama fit", a trčaće i oko 250 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, najavio je Mali i naveo i da će Beogradski maraton i ove godine podržati nacionalnu kampanju borbe protiv raka, kao i kampanju za borbu protiv astme.
Novina na ovogodišnjem maratonu biće i učešće Beogradske filharmonije, koja će nastupati na Mostu na Adi.
- I to će doprineti tome da Beogradski maraton bude pravi spektakl - rekao je gradonačelnik.
Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac kazao je da će na programu biti Vivaldi.
- Beogradska filharmonija će sačekati takmičare na Mostu na Adi s novobeogradske strane i biće im podrška u tom delu koji je najteži za trčanje. Očekuje se oko 28.000 učesnika. Mi imamo iskustva s koncertima na otvorenom gde smo sakupili otprilike taj broj, ali je ovo prvi put da ćemo imati publiku koja beži. Plaši me da im ne pređe u naviku i da krenu da istrčavaju iz Kolarca - rekao je Tasovac.
Beogradski maraton počeće u subotu u 10.00 časova ispred Crkve svetog Marka. Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA