Najnovije

PROCURELE BELEŠKE: Tramp između žena i Rusa!

U javnosti su se pojavile beleške DŽejmsa Komija, nekadašnjeg direktora Ef-Bi-Aj, o razgovorima sa američkim predsednikom Donaldom Trampom. U njima se navodi da je šef Bele kuće zahtevao lojalnost od Komija, a pominje se i Trampov odnos sa Majklom Flinom, bivšim savetnikom za nacionalnu bezbednost, i s tim u vezi njegova ocena da "Flin ima problem da proceni ljude i događaje". Komi iznosi i svoj zaključak da "je Tramp moralno nepodoban za ulogu predsednika".

Donald Tramp (foto: Jutjub)

U svom tvitu, Tramp optužuje Komija da je doveo do "curenja" poverljivih dokumenata i pita se "da li se lov na veštice nastavlja?" Otkako je prošle godine uzeo Komija na zub pošto je vodio istragu o navodnom mešanju Rusa u američke izbore 2016. godine, Tramp ga verbalno ne ostavlja na miru.
Na 15 strana - koje su sastavni deo knjige "Viša lojalnost: istine, laži i liderstvo" - Komi opisuje svoje i Trampove telefonske i razgovore oči u oči. Jedan od njih odnosio se na tvrdnje Rusa da navodno imaju snimke Trampa s prostitutkama u moskovskom hotelu "Ric Karlton" iz 2013. godine, u predsedničkom apartmanu, istom koji je koristio i bračni par Obama.
- Rekao sam mu to, a on je odgovorio da nema prostitutki i da nikada nije ni bilo - svedoči Komi. - Onda je, smejući se, dodao da on ne mora da ide tamo. To sam shvatio kao izjavu da ne mora da plaća za seksualne usluge. Dodao je da je uvek pretpostavljao da su hotelske sobe u kojima je odsedao ozvučene.
Zatim je Tramp počeo da priča o ženama koje su ga lažno optuživale da ih je dodirivao. Pomenuo je i jednu striptizetu.
- Odgovorio sam mu da ne vodim istragu i da je možda sve izmišljotina, ali da su to reči koje stižu iz Rusije i naš posao je da štitimo predsednika. Dodao sam da mora da zna da su se ti navodi pojavili u medijima. Zahvalio mi se, rekao neke lepe stvari o meni i da se raduje našoj saradnji - zapisao je Komi.
Trampa za seksualnu vezu sa njom optužuje i Stormi Danijels, glumica iz filmova za odrasle.
Kami kaže da je šef Bele kuće govorio i o budućnosti njegovog posla. Rekao je da je oko dvadesetak osoba želelo tu funkciju, ali da ljudi u Ef-Bi-Aju baš vole Komija i da bi smena bila loš potez. Komi je napomenuo Trampu da može da ga otpusti kad god hoće, ali da će mu uvek reći istinu. "Na pitanje da li cure informacije iz FBI, odgovorio sam potvrdno, uz ogradu da to ipak nije kao u drugim organizacijama. Ponavljao je da mu je potrebna lojalnost i da to očekuje", piše Komi.
Bivši šef Ef-Bi-Aja opisuje i jedan telefonski razgovor, na Trampovu inicijativu.
- Počeo je razgovor šalom da dobijam više publiciteta od njega. Rekao je da pokušava da vodi državu, ali da se nad time nadvio oblak njegovih "poslova s Rusijom" - zaključuje Komi. 

Zelena soba

Opisan je i razgovor vođen u Zelenoj sobi Bele kuće, za koji DŽejms Komi kaže da je bio haotičan. Teme su se konstantno menjale. Za skoro sat i po, nije bilo ni trenutka tišine. Tramp je govorio o inauguraciji, medijima, luksuzu u Beloj kući, njegovim aktivnostima, visini svog najmlađeg sina, rekao je da nikada nije napao nijednu ženu...

Ruskinje su najlepše na svetu

Deo beležaka odnosi se na još jednu polemiku sa Trampom u vezi sa "slučajem prostitutke". Tramp je rekao je da bi ga to zabrinulo samo ako bi zabrinulo njegovu suprugu Melaniju i ponovio da nije prenoćio u Moskvi. Rekao je da je "stvar sa kurvama" besmislica, ali i da mu je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da "oni imaju neke od najlepših na svetu".
Pročitajte OVDE šta se dogodilo duž sirijske granice a iznenadilo je mnoge.
Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

DAČIĆ OTKRIO: Donald Tramp je opčinjen ovom Srpkinjom, za njega je ona najlepša na svetu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA