Najnovije

NAPREDNJACI I UKRAJINSKA AMBASADA U NAPADU NA POSLANICU RUSKE DUME: Hvala Bogu pa je niko u Vladi RS nije primio!

„Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine bespotrebno priča gluposti, što govori samo o jednom – njihovoj nemoći“, izjavila je poslanica ruske Dume Natalija Poklonska za Sputnjik povodom reagovanja ukrajinskog ambasadora u Beogradu na njenu posetu Srbiji.

Natalija Poklonska (Foto: Ria)

„Želela bih da ih podsetim da je veoma mnogo zvaničnika Ukrajine koji su izvršili državni prevrat 2014. godine na ruskim poternicama za zločine, između ostalog i nad ukrajinskim narodom“, rekla je Poklonska i dodala da treba samo videti šta su oni uradili sa svojim narodom i od nekada lepe zemlje Ukrajine.
„To je faktički genocid nad ukrajinskim narodom jer oni danas ubijaju i uništavaju vlastiti narod. Uništavaju čitava naselja na jugoistoku Ukrajine, ranjavaju decu. Predsednik Porošenko kaže da će njegova deca ići u školu, a da će deca Donbasa sedeti u podrumima“, podsetila je ona u izjavi za Sputnjik.
„Zato je najvažnije da se niko ne ugleda na njih, jer zbog grantova koje su dobili od svojih gazda koji upravljaju njima kao marionetama ne preostaje im ništa drugo do da daju takve glupe izjave i da pričaju kako su nezadovoljni što sam ja došla u Srbiju“, dodala je Poklonska.
Poklonska je, inače, gost Odbora za dijasporu u vezi sa pitanjem rešavanja problema naših ljudi koji žive u Rusiji, a ovo je njena prva zvanična poseta Srbiji od kako je izabrana za deputata ruske Dume.
Iz Ukrajinske ambasade u Beogradu juče je saopšteno da se Poklonska nalazi na poternici ukrajinskog tužilaštva.
„Dakle, ona koja poziva na rušenje teritorijalne celovitosti, na državnu izdaju, na kršenje osnovnih ljudskih prava i bespravna gonjenja, smatra se kod srpskih poslanika osobom za saradnju. Šta će srpski narod naučiti od takve ličnosti? I što je najgore, kako će izgledati srpski narod u očima Ukrajinaca“, prenela je sinoć Televizija N1.
Ukrajinski ambasador dodao je i da očekuju da Vlade Srbije osudi susret sa Poklonskom kom su prisustvovali i poslanici vladajuće koalicije.

I SNS protiv Poklonske

Napadu na Poklonsku pridružio se i poslanik SNS Dragan Šormaz. - Prvorazredni skandal - Ukrajina sutra može da prizna Kosovo kao državu!!! Ova gospođa je mogla da poseti kamcelariju Dveri ili koga god, ali Narodnu Skupštinu NE. Hvala Bogu pa je niko u Vladi RS nije primio - napisao je Šormaz na Tviteru. Žestoke optužbe Milana Stamatovića na račun porodice Vučić pogledajte OVDE.
Knjiga "Mrežni ratovi" ruskih geopolitičara Aleksandra Dugina i Leonida Savina distupna je u Srbiji i Republici Srpskoj,... Posted by Dnevne Novine Pravda on ponedeljak 23. april 2018.
Izvor: rs.sputniknews,com/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Branko Pavlović o tome kako treba rešiti problem Kosova i Metohije.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA