Najnovije

ZAVETNICI PORUČILI ALIJANSI: Opasne provokacije suprotne UN1244

Srpska stranka Zavetnici ističe da najave iz Prištine o održavanju NATO vojnih vežbi “Difender Jurop” na KiM predstavljaju novu provokaciju i dodatni bezbednosni rizik za srpski narod u pokrajini.

Srbi na Kosmetu svakodnevno se suočavaju sa terorom samoproglašenih prištinskih institucija. U trenucima dok Kurtijev režim kupuje američke rakete “džavelin” i tzv. kosovsku policiju na severu KiM naoružava dugim cevima, odluka o vojnim vežbama NATO-a samo bi dodatno dolila ulje na vatru i podstakla dalju eskalaciju i iseljavanje srpskog stanovništva iz pokrajine.

Pozivamo Ministarstvo odbrane Republike Srbije da diplomatskim putem od rukovodstva NATO-a zatraži hitno objašnjenje da li postoje planovi da se najavljene vojne vežbe održe na KiM. Podsećamo da Rezolucija 1244 nalaže demilitarizaciju južne pokrajine, a vojno prisustvo na KiM ograničava na jedinice KFOR-a i Vojske Srbije, poručuju Zavetnici.

NATO je kao regionalna organizacija u obavezi da se pridržava principa međunarodnog prava i normi UN, uključujući poštovanje suvereniteta i vojne neutralnosti Srbije, što se bez svake sumnje odnosi i na teritoriju KiM, stoji u saopštenju.

Pročitajte OVDE više o naoružavanju Šiptara

Izvor: Pravda 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA