Najnovije

SRPSKI DOBROVOLJAC U DNR: Došao sam ovde da se borim protiv NATO-a (VIDEO)

Srpski dobrovaljac u armiji DNR-a Uroš Prvulović dao je intervju za portal "Polit navigator" u kome je govorio o svojim motivima odlaska u rat, situaciji na frontu i mogućoj ukrajinskoj ofanzivi. Uroš se nalazi u DNR od marta 2015. godine, a tamo se i oženio i zasnovao porodicu.

Uroš Prvulović (Foto: Fejsbuk)

Uroš, koji ima 24 godine, ispričao je da je dešavanja u Ukrajini pratio na internetu, a kada je saznao da se protiv Rusa bore i NATO vojnici odlučio je da se i on priključi borbi za slobodu Donbasa. 

- Odlučio sam se da pođem u rat kada sam video da na strani Ukrajinaca ima i NATO trupa – objasnio je Uroš.

On kaže da je u Donjecku upozna Dejana Berića i druge dobrovoljce i da su oni postali dobrovoljci zbog ljubavi prema Rusiji.

- Ovde živi ruski narod i mi smo došli da ga branimo. Volimo Rusiju pogotovo što su mnogi Rusi bili dobrovoljci u Srbiji – kaže on i dodaje da je nakon svega što je prošao i vodeo na frontu siguran da je uradio pravu stvar.

Uroš, koji se nalazi na frontu u Debaljcevu, kaže da bespilotne letelice i artiljerija Ukrajine neprestano vrši napade iako je na snazi Minski sporazum. U intervju on je ispričao da na liniji razgraničenja svakodnevno stradaju vojnici i civili i da je trenutna situacija ne održiva.

Kao i većina ljudi u DNR-u, i on veruje da bi Ukrajinci, tokom Svetskog prvenstva u fudbalu koje se održava u Rusiji, mogli da krenu u ofanzivu ali smatra da će njihova meta biti neko od manjih naselja, a ne Donjeck ili neki veći grad.

Najpotresniju scena iz Donjecka koju je zabeležila redakcija Pravda pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Intervju Božidara Delića za “Polit navigator”.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA