Najnovije

NEVEROVATAN OBRT: DŽihadisti u Dari pozivaju Izrael da ih vojno brani (VIDEO)

Ovako nešto niko nije mogao da predvivi ni u najluđim snovima.

Demonstranti koji traže vojnu pomoć Izraela (foto: Jutjub)

Da je linija između mržnje i ljubavi tanka, naročito kada se nađete u situaciji, po onoj narodnoj "bež'te noge posr. vas gu.ica", pokazali su i džihadisti u Dari. 

Svi se sećamo snimaka sa skupova u Dari na početku ovog nesrećnog rata u Siriji, gde je masa, pored pretnji Asadu, uzvikivala i pretnje Izraelu, uz onu neizostavnu "Smrt Izraelu".  

Danas je situacija drugačija, Asadove trupe su na vratima grada Dara, dok nezaustavljivo padaju grad za gradom i mesto za mestom u njihove ruke u provinciji Dara, a džihadisti su okrenuli ploču. 

Izrael više nije neprijatelj kojeg treba uništiti, kako su skandirali dok su okupljali fanatike i ekstremiste iz svih delova sveta,  već vrlo poželjan saveznik i zaštitnik.  

Da "život piše romane" dokazuju grupe su izašle na ulice u Dari i okolnim selima i pozivaju Izrael da vojno interveniše protiv Sirijske Arapske Armije i spasi ih od neminovnog poraza. 

Totalno neverovatna situacija, kao da je napravljena za, svojevremeno širom bivše Jugoslavije, čuvenu sarajevsku emisiju "Top lista nadrealista". 

Naravno, Izrael se, kao i Jordan, već ogradio da, ne samo da neće da vojno interveniše, već i da neće dozvoliti nikakav priliv izbeglica u tu zemlju. 

I Jordan i Izrael su rasporedili trupe duž granice sa Sirijom u čvrstoj nameri da ne dozvole ni jednom, bilo civilu, bilo džihadističkom borcu, ulazak u te dve zemlje. 

Kako je izgledalo jedno od tih okupljanja gde se traži pomoć Izraela, možete da vidite u videu ispod... 

OVDE pogledajte kako je Rusija rešila da zatvori nebo. 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA