Najnovije

APEL ZA POMOĆ: Ne dozvolimo da se ugasi najstariji šah klub u Vojvodini VIDEO)

Pančevački šah klub „Svetozar Gligorić – Gliga“ najstariji klub u Srbiji, danas na pragu jednog veka postojanja, nalazi se pred gašenjem!

Šah (Foto: Pixabay)

Klub radi u kontinuitetu od davne 1920. pa sve do danas ostvarujući sve veće uspehe iz godine u godinu. Trenutno se takmiče u najvišem rangu takmičenja – prvoj ligi Srbije. Osim izuzetnih sportskih uspeha, Klub sa ponosom može istaći da je nosilac kompletne Gligorićeve šahovske zaostavštine, po ličnoj želji legende naše kulture i sporta koji je za života bio veliki i iskren prijatelj Kluba.

Zbog nezapamćeno lošeg stanja klub trenutno nije u stanju ni da isplati neophodne namete i da pokrije osnovne operativne troškove a na  neizrecivu žalost i projekat otvaranja muzeja posvećenog najboljem srpskom šahisti svih vremena – čeka neke bolje dane.

- Molimo sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti, da  pomognu da se spreči kulturna katastrofa i nacionalna sramota koja bi usledila nakon gašenja kluba koji je Gligorić lično odabrao da očuva njegovu bogatu i slavnu zaostavštinu – saopštavaju iz ovog kluba na Svetski dan šaha.

Svi koji žele pomoći klub mogu to uraditi na tekući račun kluba: 200-228-1700101001-36 (Poštanska štedionica AD Beograd – PIB: 101053167). Takođe možete direktno kontaktirati ljude iz Kluba Uroša Bralušića (060/1627725) i (Miladina Mitrovića (064/1319890).

Izvor: skgligapancevo.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA