Najnovije

DA LI JE TO POČETAK DUGO OČEKIVANE OFANZIVE? Žestoki okršaji sirijskih Tigrova i džihadista Hadžat Tahrir al Šama u Idlibu!

Intenzivna konfrontacija izbila je između Sirijske arapske vojske (SAA) i džihadističkih pobunjenika u spornom gradu u provinciji Idlib sinoć

Sirijska vojska (Foto: Jutjub)

Prema izveštaju sa terena iz jugoistočnog Idliba, ogranak Tigrova Sirijske arapske armije i džihadistički pobunjenici iz Hadžat Tahrir Al-Šama su se sukobili u gradu Kuvain. Razlog za sukobe bio je zbog napada koji je Hadžat Tahrir Al-Šam pokrenuo na pozicijama Tigrova u ovom malom gradu u jugoistočnom Idlibu.

Nijedna strana nije prijavila nikakve dobitke. Ovi novi sukobi između Hadžat Tahrir Al-Šama i Sirijske arapske armije dolaze samo nekoliko dana pre nego što se od Sirijske arapske vojske očekivalo da sprovede svoju dugo očekivanu ofanzivu u provinciji Idlib.

Tokom poslednje dve nedelje, Sirijska arapska vojska gomila svoje snage u severnoj Hami, jer se pripremaju za napad na ovo područje. Hadžat Tahrir Al-Šam i njihovi saveznici iz DŽaiš Al-Ize svesni su da se sirijska vojska sprema za pokretanje ofanzive, tako da su počeli da grade rovove i učvršćuju svoje položaje u Hami i Idlibu.

Ruski avioni su još jednom žestoko bombardovali položaje džihadista Hadžat Tahrir al Šama u Idlibu. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Analitičari tvrde da će ofanziva i sukob oko Idliba dovesti do Trećeg svetskog rata

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA