Najnovije

DAČIĆ: Može se očekivati da još zemalja povuče priznavanje nezavisnosti Kosova

Može se očekivati da još zemalja u narednom periodu povuče priznavanje nezavisnosti Kosova ili da saopšte da to nikada nisu učinile. Ministri iz Omana i Ugande, država koje su na spisku Prištine kao one koje su priznale nezavisnost Kosova, rekli su da to nikada nisu učinili. Isto je rekao i ministar iz Lesota.

Dačić (Foto: Jutjub)

Ovo je iz NJujorka, u kome se održava generalna debata skupštine UN, poručio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, najavljujući da ima zakazane razgovore sa predstavnicima 84 zemlje, od 193 članice UN. Kako je rekao, tema razgovora sa onima koji su priznali nezavisnost Kosova biće da tu odluku preispitaju, a sa onima koji nisu priznali da takav stav učvrste.

Povodom boravka delegacije iz Prištine u sedištu UN, za vreme zasedanja, Dačić je rekao da je to što oni rade "bruka" jer borave po hodnicima sa propusnicama na kojima piše "ostali", ne bi li nekoga sreli, ali da im to ništa ne vredi jer je njihova priča "prazna".

- Mi smo protestovali, jer zloupotrebljavaju mirovnu misiju - naveo je Dačić.

On je podsetio na situaciju kada su kosovski predstavnici prišli marokanskom premijeru, da bi zatim objavili tvit da su sa njim razgovarali o uspostavljanju diplomatskih odnosa:

- Odmah me je pozvao marokanski ministar, oni su se prenerazili i napisali demanti.

Prvi potpredsednik Vlade i šef srpske diplomatije nastavio je da se u NJujorku sastaje sa svojim kolegama iz celog sveta, pa je tako razgovarao sa ministrima iz Kolumbije, Gvatemale, Kraljevine Kambodže i Katara.

SAD prvi put u borbenu misiju poslale lovca F-35B. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA