Najnovije

AMERIČKA KOLICIJA UBILA RUSKE DRŽAVLJANE: Poginulo i dete

U sirijskoj provinciji Deir Ez-Zor, žena i dete sa ruskim državljanstvom poginuli su tokom vazdušnog napada međunarodne koalicije.

Deir Ez-Zor (Foto: SANA)

Napad je izvršen na području pod kontrolom terorista Islamske države.

oginuli su stanovnica Nadrečnog okruga Čečenije, 35-godišnja Hava Akhiadova, koja ima pet ćerki urasta od jednog i po meseca i 12 godina, izjavila je za RIA Novosti član Saveta za ljudska prava u administraciji predsednika Čečenije, Heda Saratova.

Prema njenim rečima, deca koja su ostala bez majke privremeno su sklonjena u kurdsku porodicu.

Ubijen je i četverogodišnji Halid, unuk Roze Juzbekove iz Dagestana. Majka deteta je bila teško ranjena u području karlice i nije mogla da se pomera,  drugi sin, Umar, je preživio i trenutno je sa majkom“, rekla je Saratova.

Aktivistkinja za ljudska prava je primetila da su žene iz Rusije u tom području “postale taoci terorista, da nisu puštene, a sada su opkoljene, umiru pod bombama i mole se za pomoć od svojih rođaka, a od njih svakodnevno dobijamo audio poruke odgovarajućeg sadržaja”.

Rođaci građana Rusije koji su bili u selu Al-Šaf, koji je pogođen vazdušnim napadom, obratili su se Saratovoj. Žene su aktivistkinji za ljudska prava rekle da je nekoliko njihovih rođaka sa malom decom napustilo selo i zatražilo pomoć, prenosi Komsomoljskaja pravda.

U novogodišnjoj noći avion iz Sirije je doleteo u Moskvu sa 30 dece iz Rusije koja su bila zarobljena u iračkim zatvorima.

O masovnom pokolju na severu Sirije pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Koalicija SAD udara po sirijskoj armiji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA