Najnovije

KAKO JE SELJAK IZ OKOLINE ĆIĆEVCA ZAPALIO SRBIJU: Glasam za onog ko uradi put! Ako to budu Turci - dižem džamiju

Stanovnici sela Mojsinje u opštini Ćićevac do kuća mogu jedino strmim, propalim putem i to u dužini od oko šest kilometara. Bilo da do sela krenu iz pravca Ćićevca, kome teritorijalno pripadaju, ili Aleksinca - odakle im je, kako kažu, "civilizacija" bliže, automobile oštećuju, a opština i država sete ih se, tvrde, samo uoči izbora.

Opština Ćićevac je siromašna opština u centralnoj Srbiji (Foto: Jutjub)

Put jedini, uzak, propao i pun krivina. Poslednji put je na njemu rađeno kada su bili poslednji izbori u Kraljevini Jugoslaviji, kaže Miroslav Đurđević. A bilo je to, kaže, pre 80 i više godina, koliko je on star.

"Bilo je i komunista i radikala, socijalista, i naprednjaka posle. Svi su obećavali, ali su zaboravili. Pred izbore obećavaju, to su brda i doline sve…", dodaje Đurđević, rođeni Mojsinjac.

Ovaj kraj, koji još nazivaju "Mojsinjskom Svetom gorom". Sa prvim kišama put postaje neprohodan, lekari ne dolaze, a ni druge službe.

Đurđevićev sused Radoljub Stefanović, jedan od retkih meštana, sazidao je kuću na svom imanju, do koga, kaže, jedva dolazi automobilom. Naglašava da mu ni članstvo u SNS-u nije pomoglo.

"Eto, ja kao član te stranke čekam i po 15 dana da me prime, a ne tražm ništa lično", naglašava Stefanović.

Smatra da zaslužuje da, ako plaća porez i ima legalni stambeni objekat, treba da ima mogućnost da do njega dođe.

"Ja sam napravio kuću ovde i hoću ovde da živim", ističe Stefanović.

Kako prolaze građani koji nisu članovi ni jedne stranke na vlasti?

Rodoljub Stefanović: Pa nikako.

Zato se i on sa Mojsinjem oprašta na jesen. Ali, zato je u svako doba godine slao dopise svim ministarstvima koja bi mogla da budu nadležna za to što Mojsinje nije povezano sa svetom.

Odgovori, tvrdi, tipski. Obavestio je i Predsedništvo Srbije da će doći da štrajkuje glađu. Od predsednika opštine Ćićevac je, tvrdi, dobio jasnu poruku.

"On mi, kaže, deset godina piše, to je bilo ihihi pre, za put i ja, kaže, iz inata neću da mu uradim put", dodaje ovaj Mojsinjac.

Predednik Opštine Ćićevac, Zlatan Krkić, odgovara da to nije bilo u tom kontekstu, a da to nisu njegove reči. I nije inat u pitanju, dodaje prvi čovek Ćićevca, već izuzetno teška i skupa deonica za koju Ćićevac nema para. Tvrdi da nije bio neaktivan po ovom pitanju i najavio da će veći deo puta Putevi Srbije uskoro početi da grade, ali brdoviti krak do Mojsinja, od oko dva kilometra - nije u planu, ali će biti poboljšan.

"Zašto nije rekao da je Zlatan Krkić doveo vodu", pita Krkić.

Ali oni nemaju ni vodu?

Krkić: Oni nemaju, nemaju naravno, ali nije imao ni Ćićevac.

"Glasao bih za onoga ko napravi put. Neka naprave Turci - za njih ću da glasam. Ako Turci naprave put, ja obećavam da ću ovde na vrh dvorišta džamiju da napravim", zaključuje Stefanović.


Pročitajte OVDE kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zgrozio javnost.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA