Najnovije

VLADIMIR DIMITRIJEVIĆ: Od srpskih škola prave konc-logore, a decu žigošu! (VIDEO)

Gost prve emisije "Sve je to život", bio je profesor Vladimir Dimitrijević koji je otvoreno govorio o problemima školskog sistema u Srbiji i nameri Ministarstva prosvete da sve đake u Srbiji obeleže brojem.

Vladimir Dimitrijević (Foto: Jutjub)

Profesor Dimitrijević je istakao da država od škola pravi konc - logore, a decu žigošu.

"Niko ne shvata ozbiljno tu vrlo opasnu najavu premijerke. Ideja je da naša deca više nemaju ime i prezime nego broj. Da budu obeležen kao logoraši, jer oni će zapravo i biti taoci i zarobljenici sistema koji će ih pratiti i ukinuti im svaku slobodu mišljenja i normalnog razvoja. Taj sistem našu decu izbacuje na tržište kao robu ", rekao je Dimitrijević.

On je dodao da je uništavanje školskog sistema počelo još devedesetih i da je nastavljeno posle 5.oktobra kada su, kako je rekao, "pravljene idiotske radionice za profesore u vreme Gaše Kneževića".

Kako je naveo posle tog perioda prosvetni radnici su uspeli da koliko - toliko kontrolišu stvari, ali dolaskom sadašnjeg ministra prosvete sve se otelo kontroli.

"Sadašnji ministar prosvete prihvatio je sve te reforme i krenulo se u potpuno razaranje obrazovanja. Glavni cilj je da se ukinu državne škole, a da se naprave elitne škole za upravljačku klasu. Zato uvode neke nebitne predmete dodatne, zaglupljuju decu, opterećenju ih nebitnim stvarima, samo da ih iscrpimo, da ono što je bitno ne mogu da pamte od umora", rekao je Dimitrijević. On je naveo da se sve radi na zaglupljivanju dece kako bi se što lakše mogli kontrolisati. "Ono što svaki roditelj mora jeste da postavi pitanje Ministarstvu prosvete - šta vi to radite s mojim detetom? Odakle važ pravo? To je ono što je svako od nas kao roditelj dužan da uradi, ako mislimo da sačuvamo svoju decu", rekao je Dimitrijević.

Autor i voditelj emisije je Olivera Milivojčević.

Pročitajte OVDE  kakav je to pakleni plan otkrio Velja Ilić.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA