Najnovije

GORI FRONT! VOJSKA KRENULA U ŽESTOK NAPAD: Padaju i poslednja legla džihadista u Latakiji!

Od ranih jutarnjih sati, Sirijska arapska vojska (SAA) obrušila je džihadističko uporište Kabani na severoistoku pokrajine Latakija.

Sirijska vojska (Foto: Jutjub)

Prema izveštajima s fronta, Sirijska arapska vojska je premestila više opreme na ovaj front kako bi pojačala svoje udare na džihadistička legla.

U izveštajima se navodi da sirijska arapska vojska cilja poslednjih pet vrhova brda koji su pod kontrolom džihadističkih pobunjenika južno od Kabanija.

Dosad je ovaj napad uspeo na terenu, što je ustupilo mesto novom napredovanju protiv džihadističkih grupa u ovom planinskom regionu.

„Zajednički sirijsko-ruski ratni avioni podržali su kopnenu vatru i izveli nekoliko udara u zoru u sredu“, izvestila je novinska agencija Sputnjik i dodala da se „niz udara na utvrđenja protezao sa velikog područja fronta Turkestanske islamske partije i Hadžat Tahrir Al Šam-a."

Izvor sirijske vojske takođe je rekao Al Masdaru da su njihove trupe uspele da unište nekoliko tunela i snajperskih mesta u blizini severne padine planina Zuvajkat.

Usredsređujući se na ovaj deo teritorije, sirijska vojska nastoji razbiti sva utvrđenja na visokim i vladajućim brdima koja ometaju kretanje po terenu napadajućih jedinica.

Odbrana velikog grada jedva odoleva udarima! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA