Najnovije

ĐILASOVA STRANKA SE OGLASILA POSLE UBISTVA NAVIJAČA PARTIZANA: Vučićeva vlast oslobađa kriminalce da bi ih koristila za svoje poslove

Stranka slobode i pravde (SSP) oglasila se povodom ubistva LJubomira Markovića, koji je bio jedan od vođa Partizanove navijačke grupe Alkatraz.

Marković je ubijen u petak uveče u Beogradu (Foto: Jutjub)

Marković je ubijen u petak uveče u Beogradu, a bio je pravosnažno osuđen u slučaju ubistva Brisa Tatona. On je 2017. izašao iz zatvora nakon što je amnestiran.

Francuski državljanin Bris Taton pretučen je 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči utakmice Partizana i Tuluza, a umro je 12 dana kasnije od povreda.

“Mafijaškim ubistvom LJubomira Markovića na svetlo dana isplivao je mehanizam po kome vlast Aleksandra Vučića na slobodu pušta teške kriminalce i ubice da bi ih koristila za svoje nelegalne poslove.

Naime, Aleksandar Marković je bio osuđen na 30 godina zbog ubistva Brisa Tatona 2009. godine. Kazna mu je potom smanjena na 13 godina, da bi posle samo šest godina, 2017. godine, bio amnestiran i pušten na slobodu!?

SSP zahteva od nadležnih da dostave na uvid svu dokumentaciju iz koje se vidi ko je i na osnovu čega amnestirao Aleksandra Markovića.

SSP pita koliko je još kriminalaca po istom modelu amnestirano u Srbiji.

Prva odluka Srpske napredne stranke je 2012. godine bila smanjenje zatvorskih kazni za hiljade osuđenika od kojih su se mnogi po izlasku na slobodu vratili najtežim kriminalnom delima, uključujući silovanja i ubistva.

Potom su poništene presude kojima su na dugogodišnje kazne zatvora osuđeni pripadnici Šarićeve narko grupe, oslobođen je Cane Subotić…

Javnost je po ubistvu Aleksandra Stankovića Mutavog saznala da on godinama nije odlazio na odsluženje kazne od pet godina zatvora, kao i da je blisko povezan sa nekadašnjom državnom sekretarkom MUP Srbije Dijanom Hrkalovic.

Sve navedeno, jasno pokazuje stepen povezanosti režima Aleksandra Vučića i kriminalaca. Kriminalci i huligani koji svakodnevno ugrožavaju bezbednost građana i koji nesmetano prodaju drogu našoj deci, sastavni su deo ove vlasti i njen glavni oslonac”, navodi se u saopštenju SSP.

Pročitajte OVDE kako je Nebojša Čović otkrio tajni plan Amerikanaca za KiM.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA