Najnovije

AMERI DRHTE OD STRAHA: Upoznajte rusku leteću zver - smrt za neprijateljske podmornice! (VIDEO)

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je video snimke koje je napravila pomorska avijacija Baltičke flote, na kome se prikazuje sletanje vojnog helikoptera Ka-27 u teškim meteorološkim uslovima.

Ruski helikopter (Foto: mil.ru)

Na jutjub kanalu Ministarstva objavljen je video snimak spuštanja helikoptera na palubu projekta 20380 korvete i patrolnog broda Baltičke flote “Jaroslav Mudri”. To pokazuje kako ruska pomorska avijacija uspešno radi u nepovoljnim vremenskim uslovima. Prema ministarstvu, ekipa je tokom vežbi izvršila više od 60 iskrcavanja.

Manevri su obuhvatali sletanje i poletanje za vreme svetlih i mračnih sati dana. Piloti su radili i na metodama traganja i praćenja neprijateljskih podmornica.

- Svaki pilot mora imati veštine za upravljanje helikopterom u uslovima nedovoljne vidljivosti, kada je potrebno obaviti letački zadatak, izvesti sigurno poletanje i sletanje na palubu broda, fokusirajući se isključivo na instrumente - izjavila je pres služba Ministarstva odbrane.

Britanci otkrili dosad nepoznate detalje o pokušaju “državnog udara” unutar Islamske države. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ka-27, zaštitnik ruske flote

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA