Najnovije

Završen 14. protest "1 od 5 miliona" u Beogradu blokadom zgrade RTS-a! (FOTO/VIDEO)

Veliki broj građana okupio se na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, na četrnaestom protestu "Jedan od pet miliona".

Protest "1 od 5 miliona" u Beogradu (Foto: Jutjub)

Građanima se na početku protesta ispred Filozofskog fakulteta obratio publicista Vladimir Dimitrijević koji je rekao da građanski protesti moraju da budu odbrana pravne države koju je Vučićev režim ukinuo.

- U zemlju u kojoj je sve postalo golo nasilje od Beograda na vodi do spaljivanja kuća kritičara režima ne smemo zaboraviti jedini lek je pravna država - istako je Dimitrijević.

On je povodom godišnjice demonstracija održanih 9. marta 1991,. godine rekao da se i tada kao i danas tražila sloboda medija. On je kazao da je od 9. marta pa nadalje učestvovao na svim protestima i da više niko nema pravo na greške.

- Živimo u Vučićevoj džungli sa klovnom bez smisla za humor - rekao je Dimitrijević.

On je rekao da od onih koji su ponudili Sporazum sa narodom “tražimo ozbiljnost i odgovornost”.

Lečić: Nema te slobode bez nas

Okupljeni su nakon obraćanja krenuli u protestnu šetnju Uzun Mirkovom, Kolarčevom do Terazija gde se građanima obratio glumac Branislav Lečić koji je pozvao  sve ljude u Srbiji da krenu u protestne šetnje masovno i solidarno. Lečić je govorio kod Terazijske česme, na istom mestu gde i na demonstracijama pre 28 godina.

- Niko neće osvojiti slobodu sem nas. Neće nam slobodu dati ni Rusi, ni Amerikanci, ni Brisel. Nema te slobode bez nas - poručio je Lečić.

Lečić je istakao da su građani Srbije moć i da država i sve njene institucije postoje zbog njih.

- Nije ona nikakav okupator, a ovi se ponašaju tako. Optužujem ih da dele narod, da seju strah. Kada se probudi građanska svest, nikakvo jače oružje vam ne treba – rekao je Lečić.

On je rekao da svaka nacionalana televizija ima priliku da se večaras iskupi i poručio im je da se otvore što pre. On je pozvao učesnike protestne šetnje pozvao da krenu u jednočasovnu blokadu zgrade Radiotelevizije Srbije (RTS) , koja je planirana za večeras.

Građani su stigli ispred RTS -a

Grupa trkača rekreativaca krenula je iz Svilajnca na put dug 115 km, pred početak protesta, i uoči protesta je za njih organizovana dodela medalja.

Protestima u Beogradu večeras su se priključili i građani Bele Crkve.

Protesti se večeras održavaju u Kragujevcu, Novom Pazaru, Brusu, Smedervskoj Palanci, Bačkoj Palanci, Batočini…, a sinoć su kolone građana šetale u više od 25 gradova.

Velika srpska pobeda na Kosovu. Pogledajte OVDE.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Večerašnja šetnja i obraćanje Branislava Lečića ispred Terazijske česme

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA