Najnovije

SRS: Ukinućemo javne izvršitelje! (VIDEO)

Narodni poslanik i član Predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke Sreto Perić izjavio je danas da su srpski radikali po šesti put pokrenuli inicijativu za stavljanje van snage Zakona o izvršenju i obezbeđenju, jer je, po njegovim rečima, taj akt doneo skoro isto zla građanima Srbije kao i za vreme vladavine DOS-a na početku 21. veka.

Radikali (Foto: Srs)

Navodeći da postoji velika saradnja određenih sudskih organa, banaka i privatnih izvršitelja, Perić je ocenio da se privatni izvršitelji često ponašaju kao haračlije i da ne vode računa o odnosu visine duga i vrednosti imovine dužnika.

„Taj zakon je uveo režim Borisa Tadića 2012. godine, ali je Vučićev režim nastavio da ga primenjuje sa određenim izmenama usvojenim 2016. godine. Ako nam i ne prođe ova inicijativa dok smo opoziciona stranka, jedan od prvih predloga zakona koje ćemo predložiti kad preuzmemo vlast biće stavljanje van snage Zakona o izvršenju i obezbeđenju, odnosno vraćanje ove nadležnosti u sudske institucije“, rekao je Perić novinarima u Skupštini Srbije.

On je podsetio da je po sistematizaciji Srbiji potrebno 308 privatnih izvršitelja, a da ih trenutno ima 217.

„Dok rade na ovakav način, mnogo ih je i da je samo jedan. Nedavno je u jedan stan u Beogradu ušao izvršitelj, a potom je taj stan kupio sin njegovog kolege. Dug za komunalne usluge koji u početku iznosi 5.000 dinara naraste i na deset puta veći iznos, pri čemu najveće učešće u strukturi duga imaju obaveze prema privatnim izvršiteljima“, kazao je narodni poslanik Sreto Perić.

Perić je dodao da ga raduje, kako je rekao, što određeni broj javnih preduzeća u Srbiji više ne želi da izmirenje obaveza od korisnika traži preko privatnih izvršitelja i što pitanje dugova pokušavaju da reše dogovorom, imajući pritom razumevanje za svoje dužnike.

Pročitajte OVDE koga je to Šešelj strašno napao.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA