Najnovije

AMERIKANCI VIŠE NE KRIJU: Napad na Venecuelu sve izvesniji

SAD ozbiljno razmatraju vojnu intervenciju u Venecueli kako bi svrgnuli predsednika Nikolasa Madura, izjavio je novinarima visoki zvaničnik Trampove administracije.

Američki vojnik (Foto: Jutjub)

- Iskreno, i vojna opcija, koja je, kaže predsednik Tramp, na stolu, i ostaje na stolu. To je veoma ozbiljna opcija, očigledno niko ne bi želio da vidi, ali jasno, ona se ozbiljno razmatra kao događaj koji sledi –  rekao je zvaničnik u petak.

Visoki zvaničnik Trampove administracije izjavio je novinarima da su Sjedinjene Države u petak uvele novi krug sankcija protiv brodova i kompanija povezanih sa venecuelanskim naftnim gigantom PDVSA.

Ranije u petak, američki potpredsednik Majk Pens najavio je sankcije za 34 plovila koja su u vlasništvu ili kojima upravlja PDVSA, kao i dve kompanije koje prevoze venecuelansku naftu na Kubu.

- Mi smo postupili po zahtevu Narodne skupštine Venecuele u pogledu sankcionisanja tih kompanija i nekih njihovih brodova koji su uključeni u ovaj transport, kao i preko 30 brodova, mislim da je 34 broda koji pripadaju PDVSA takođe uključeno u taj paket mera – rekao je zvaničnik.

Trampova administracija je u više navrata pozvala predsednika Madura da podnese ostavku na svoju funkciju venecuelanskog lidera kako bi otvorio put vođi opozicije Huanu Gvaidu.

Iran se strahovito približio Izraelu. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Napetost u Venecueli sve veća

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA