Najnovije

Obrenovačko pozorište: Repertoar koji osvaja decu i odrasle!

Da Obrenovac dobije svoje prvo pozorište, postarao se Ivan Jegorović. Kako je došlo do te ideje i kakvi su planovi za naredni period razgovarali smo sa Ivanom.

Foto-Promo

Obrenovac je dobio svoje prvo pozorište, kako je došlo do te ideje?

Ideja se stvorila još na samom početku po renoviranju 2016. godine, a uslovi se stekli nakon prve profesionalne predstave "Maza i Lunja" koju smo uradili u septembru 2018. Nakon toga smo shvatili da imamo sve potrebne resurse u okviru našeg preduzeća i da imamo i dovoljno mladih diplomiranih glumaca koji mogu da čine okosnicu budućeg pozorišta

Kakve su reakcije sugrađana?

Reakcije građana Obrenovca su fantastične. Zaista su dugo čekali svoje pozorište i komentari su i više nego pozitivni.


Da li manja mesta vape za kulturnim događajima ili je ipak lakše raditi u velikom gradu?

Ponuda kulture u manjim mestima je logično siromašnija. Ipak je Beograd velegrad sa velikim brojem pozorišnih scena ali kultura nije nešto što je privilegija samo ljudi koji žive u velikim gradovima, a ovo je način i da se kultura približi svima

Imali ste prvu uspešnu premijeru, kako su tekle pripreme za tako značajan projekat kojim ste predstavili Vaš rad?

Premijerno smo odigrali komad po tekstu Harolda Pintera na dan obeležavanja 20 godina od NATO agresije. Tekst "Bez pogovora" Pinter je poklonio našem narodu 1999. godine i svesno smo se odlučili da radimo ovog nobelovca jer smo smatrali da u svet pozorišta je potrebno ući na velika vrata. Mladi glumci Ognjen Drenjanin i Peđa Damnjanović su maestralno izneli ovaj komad i sjajno vođeni od strane Vide Ognjenović koja potpisuje režiju. Sama premijera i otvaranje pozorišta nam daje sad i snagu i obavezu da nastavimo u istom ritmu. 

Kakav repertoar možemo da očekujemo u narednom periodu?

Trudićemo se da pokrijemo sve žanrove kao i dečije predstave jer naš moto jeste da naučimo publiku da dolazi u pozorište i edukujemo, a najbolji način za to jesu najmlađih i da dugoročno dobijemo najkvalitetniju moguću pozorišnu publiku.

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA