Najnovije

"VELIKA NERVOZA U PRIŠTINI, ISTIČE IM VREME" Lazanski otkrio cilj Šiptarske inavazije na sever Kosova (FOTO)

Novinar "Politike" Miroslav Lazanski je na Dnevniku RTS-a komentarisao današnji upad albanskih specijalnih jedinica na sever Kosova i hapšenja Srba.

Lazanski (Foto: Jutjub)

Na pitanje kakav razvoj situacije očekuje, Lazanski je ukazao da je ključno pitanje šta će biti sa Srbima koji su uhapšeni.

- Pretpostavljam da će se snage ROSU povući, ali je pravo pitanje šta će biti sa uhapšenim Srbima. Vidim da se Eurofor i Kfor izvlače iz svega pričom da je to samo specijalna akcija policije - rekao je Lazanski, pa dodao:

- Mi smo već rekli da ne možemo da pređemo preko nasilja, vidim da ima povređenih, a nasilje je i probijanje barikade. Ključno je pitanje da li će Priština ići na radikalizaciju nasilja. LJudi koji žive na severu Kosova su najviše pogođeni ovim nasilnim činovima, i kada doživljavaju ovakve stvari, to rezultira iseljavanjem.

Lazanski je za kraj prokomentarisao podršku Zapada za poteze Prištine.

- Čak ni na Zapadu više nisu uz Prištinu po tom pitanju. To je pokazatelj jedne velike nervoze u Prištini, njima se žuri i svesni su da im vreme ističe. Stvar oko Kosova se jako ubrzava - rekao je Lazanski, pa dodao:

- To je pokušaj da se mi naviknemo na njihove upade na sever! Ja sam to već uporedio sa situacijom arapsko-izraelskog rata, kada su Egipćani simulirali prelaz Sueckog kanala, "uljuljkali" Izraelce, da bi na kraju stvarno prešli kanal i napali Izrael.

Kako ROSU puca na srpsko stanovništvo pročitajte OVDE.

Izvor: Espreso

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA