Najnovije

Srpska Desnica osnovala odbor u staroj srpskoj prestonici!

U sali Skupštine opštine, pred 80 okupljenih građana Raške, održana je konstitutivna sednica GO Srpske Desnice, a za predsednika odbora jednoglasno je izabran Darko Panović. Osnivanju odbora prisustvovao je Miša Vacić, predsednik Srpske Desnice, Aleksandar Zdravković, generalni sekretar, kao i Branislav Puhalo, predsednik Saveta za bezbednost.

Srpska Desnica u Raškoj (Foto: srpskadesnica. rs)

Osnivačkoj skupštini prisustvovali su gosti – Mikica Skorić, predsednik Skupštine opštine Raška i Nemanja popović, potpredsednik OO SNS Raška.

Panović se zahvalio okupljenim sugrađanima na podršci, kao i predsedniku Vaciću na ukazanom poverenju, dodajući da će kroz budući rad, zalaganje i požrtvovanje pokazati da je Srpska Desnica nova politička snaga koja će biti poželjan partner u vlasti.

„Vacić je jedinstven čovek na našoj političkoj sceni. Svojim energijom u mnogome podseća na generala Mladića, svojom pravičnošću, i liderstvom. Polikički program Srpske Desnice je jedinstven, pre svega nacionalan sa akcentom na borbu za srpsku tradiciju i srpsku porodicu.“ , rekao je Branislav Puhalo, dodajući da se desnica zalaže i za prava srpskih ratnika, veterana iz odbrambenih ratova i da od istih predsednik Vacić ima veliku podršku i uvažavanje.

Na samom kraju, okupljenima se obratio i Miša Vacić, ističući važnost formiranja odbora u Raškoj. Vacić je čestitao Darku Panoviću, podsećajući da je po njegovoj odluci, upravo Panović bio glavnokomandujući na barikadama na Jarinju 2011/2012.godine.

“Danas je Srpska Desnica u Raškoj dobila za predsednika pravog čoveka, izuzetnih kvaliteta i operativnih sposobnosti, u koje sam se lično uverio tokom naše borbe za očuvanje Kosova i Metohije.”

Predstavljajući programska načela, Miša Vacić istakao je da Srpska Desnica posebnu pažnju posvećuje razvoju malih i srednjih preduzeća, kao i poljoprivredi kao strateškoj privrednoj grani.

Foto: srpskadesnica. rs

„Razvoj privrede je od presudnog značaja, predstavlja osnovu ekonomske suverenosti. Smatramo prioritetnim ulaganje u razvoj malih i srednjih preduzeća kao podloge za povećanje efektivne stope domaće zaposlenosti. Srpska Desnica želi da vidi jakog domaćina, želi da vidi mnogodetnu porodicu, mlade ljude koji su ostali na svom ognjištu. Nama kao srpskim rodoljubima je cilj da se mladi vraćaju u manja mesta, da se bave poljoprivredom i da na taj način negujemo srpsko selo u skladu sa politikom Vlade Republke Srbije koja je formirala Nacionalni tim za spas sela.“, rekao je predsednik Srpske Desnice i dodao da je poljoprivreda jedan od privrednih stubova kojoj će se posvetiti najveća moguća zakonska pažnja i da će zahtevati povećanje poljoprivrednih subvencija.

Pre početka Osnivačke skupštine, Miša Vacić je zajedno sa svojim saradnicima obišao poljoprivredinke iz Raške, gde je poseban akcenat na voćarskim kulturama, i tom prilikom dao podršku i izneo akcioni plan Srpske Desnice u kome se posebna pažnja upravo posvećuje ovoj privrednoj grani.

Kako je Šešelj mlađi izazvao haos u Savetu Evrope, pročitajte OVDE.

​​​​​​

Izvor: nacionalist. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA