Međutim, poslednji podaci koji su izloženi javnosti obradovaće sve ljubitelje dobrog zalogaja.
Visok procenat proteina
Kobasice sadrže 11 grama proteina koji grade mišiće, pa su veoma pogodne ukoliko radite na masi. U jednom parčetu slanine ima čak 10 grama proteina, a za kvalitetnu izgradnju mišića potrebno vam je 1,6 grama proteina po kilogramu telesne težine, što znači da će dva režnja slanine pokriti 28 procenata vaših dnevnih potreba.
Slanina pomaže u topljenju masti
Naučnici sa Univerziteta Kjoto su otkrili da je slanina odličan izvor hormonskog koenzima Q1 koji pojačava rad metabolizma kada se kombinuje sa oštrim treningom. Studija je otkrila da šest režnjeva slanine jedan sat pre fizičke aktivnost delotvorno topi nagomilane masti.
Smanjuje krvni pritisak
Obrađena svinjetina je puna masti, ali na sreću po vas na dobar način. U stvari, polovina masti u slanini su mononezasićenog porekla, navodi se u istraživanju magazina American Journal of Clinical Nutrition. Ova vrsta masti pomaže u redukovanju krvnog pritiska i smanjivanju rizika od kardiovaskularnih oboljenja.
U borbi protiv bolesti
Svinjsko meso koje je prošlo neki vid obrade sadrži velike količine selena, a upravo je ovaj mikronutrijent ključna komponenta za normalan rad tiroidne žlezde i jačanje imunološkog sistema. Sa 100 grama slanine kombinujte sočivo i dobićete neophodne dnevne doze zdravih sastojaka.
Dozvoljava malo više alkohola
Kobasice i slanina su puni fosfora što je sjajna vest za sve one koji su popili neku čašicu više, a pre svega zbog činjenice da fosfor održava i poboljšava rad jetre. Zato tokom mamurluka uzmite jedno parče slanine viška i to će pozitivno uticati na vaše zdravlje.
Lepši izgled
Obe ove namirnice sadrže 40 procenata dnevnih potreba nijacina (vitamin B3) koji je izuzetno važan za zdravlje kože, kose i očiju. Uz to, nijacin je dobar saveznik u borbi protiv depresije, pa verovali ili ne, kobasice i slanina mogu da vas učine sretnijim.
Dijeta pomoću lubenice će vas prepoloviti! Osušićete se kao grana. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Mediji