Најновије

ИЗБЕГАВАЛИ СТЕ СЛАНИНУ И КОБАСИЦЕ - ЖИВЕЛИ СТЕ У ЗАБЛУДИ! Ево зашто их морате уврстити у исхрану!

Према студији NatCen Social Research, 29 процената људи је смањили унос месних намирница због бројних спекулација о штетности црвеног меса и повезаности са настанком разних врста канцера.

Сланина (Фото: pixabay. com)

Међутим, последњи подаци који су изложени јавности обрадоваће све љубитеље доброг залогаја.

Висок проценат протеина 

Кобасице садрже 11 грама протеина који граде мишиће, па су веома погодне уколико радите на маси. У једном парчету сланине има чак 10 грама протеина, а за квалитетну изградњу мишића потребно вам је 1,6 грама протеина по килограму телесне тежине, што значи да ће два режња сланине покрити 28 процената ваших дневних потреба.

Сланина помаже у топљењу масти

Научници са Универзитета Кјото су открили да је сланина одличан извор хормонског коензима Q1 који појачава рад метаболизма када се комбинује са оштрим тренингом. Студија је открила да шест режњева сланине један сат пре физичке активност делотворно топи нагомилане масти.

Смањује крвни притисак 

Обрађена свињетина је пуна масти, али на срећу по вас на добар начин. У ствари, половина масти у сланини су мононезасићеног порекла, наводи се у истраживању магазина American Journal of Clinical Nutrition. Ова врста масти помаже у редуковању крвног притиска и смањивању ризика од кардиоваскуларних обољења.

У борби против болести

Свињско месо које је прошло неки вид обраде садржи велике количине селена, а управо је овај микронутријент кључна компонента за нормалан рад тироидне жлезде и јачање имунолошког система. Са 100 грама сланине комбинујте сочиво и добићете неопходне дневне дозе здравих састојака.

Дозвољава мало више алкохола

Кобасице и сланина су пуни фосфора што је сјајна вест за све оне који су попили неку чашицу више, а пре свега због чињенице да фосфор одржава и побољшава рад јетре. Зато током мамурлука узмите једно парче сланине вишка и то ће позитивно утицати на ваше здравље.

Лепши изглед 

Обе ове намирнице садрже 40 процената дневних потреба нијацина (витамин Б3) који је изузетно важан за здравље коже, косе и очију. Уз то, нијацин је добар савезник у борби против депресије, па веровали или не, кобасице и сланина могу да вас учине сретнијим.

Дијета помоћу лубенице ће вас преполовити! Осушићете се као грана. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА