Najnovije

MITROPOLIT AMFILOHIJE PONOVO PROZVAO MILOGORCE: Kako sadašnja crnogorska vlast sme da se odrekne KiM!

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pitao je aktuelnu crnogorsku vlast zašto se odriče Kosova i Metohije. 

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije (Foto: Jutjub)

On je na Saboru kod Crkve Ružice na Sinjajevini potpisao peticiju kojom se traži da ova planina bude proglašena za park prirode i da se odustane od uspostavljanja vojnog poligona na njoj.

“Bjelopavlići su nekada branili Sinjajevinu od Turaka, i u toj borbi poginulo je njih 53, a danas je Sinjajevina opet napadnuta. Kažu neki – to se Amfilohije bavi politikom. Ako je briga o narodu svom politika, briga o njegovom dostojanstvu i časti politika, onda ja ne mogu ići nekim drugim putem kojim nije išao Sveti Petar Cetinjski i Petar Drugi Lovćenski Tajnovidac. Ja ne nosim sablju kao Sveti Petar Cetinjski na Martinićima i Krusima, ali imam sablju reči koju mi je Bog dao i kojom branim svoje ljudsko dostojanstvo i svetih mojih prethodnika, mitropolita crnogorskih i cetinjskih”, rekao je Amfilohije i nastavio:

“Neka mi zamere što progovorim, meni je bitno da mi ne zamere ovi mučenici stradali za odbranu Sinjajevine. Da mi ne zameri Kralj Nikola, a što će danas neki da zamere to je njihov problem. Ovde na Sinjajevini je nekada bila borba protiv Turaka, okupatora, oslobodio je Kralj Nikola, koji je sa Kraljem Petrom oslobodio i Kosovo i Metohiju. Kako je moguće i kako sme danas Crna Gora i sadašnja vlast da se odriče Kosova i Metohije, da Sinjajevinu nudi da bude vojno bojište. Današnja Crna Gora, današnja vlast hoće da oskrnavi ovu svetu planinu. Kosovo i Metohija su zatrovani uranijumom, a vlast hoće isto da uradi Sinjajevini, da zatruju zemlju i vodu. Hoće da je daju u ruke okupatorima, naslednicima naci-fašizma”.

On je ponovio da ne želi da se na Sinjajevini napravi vojni poligon.

“Sveta je ovo planina crnogorska, a oni hoće da je pretvore u poligon za zločine. Zar zbog toga postoji vlast u Crnoj Gori? Imate blagoslov narode da branite ovu planinu, da se ne skrnavi i da ne krenu odavde novi zločini kao što kreću od Bondstila. Nadam se u Boga da će ovi naši što su na vlasti da shvate da to nije čast i dostojanstvo Crne Gore. Beščašće je da se dozvoli da se ovde uspostavi vojni poligon. Na ovom mestu mora da se kaže istina Božija!“, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Pročitajte OVDE zašto se Sulejman Ugljanin udružio sa Kadrijem Veseljim.

Izvor: In4s

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA