Најновије

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ ПОНОВО ПРОЗВАО МИЛОГОРЦЕ: Како садашња црногорска власт сме да се одрекне КиМ!

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије питао је актуелну црногорску власт зашто се одриче Косова и Метохије. 

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије (Фото: Јутјуб)

Он је на Сабору код Цркве Ружице на Сињајевини потписао петицију којом се тражи да ова планина буде проглашена за парк природе и да се одустане од успостављања војног полигона на њој.

“Бјелопавлићи су некада бранили Сињајевину од Турака, и у тој борби погинуло је њих 53, а данас је Сињајевина опет нападнута. Кажу неки – то се Амфилохије бави политиком. Ако је брига о народу свом политика, брига о његовом достојанству и части политика, онда ја не могу ићи неким другим путем којим није ишао Свети Петар Цетињски и Петар Други Ловћенски Тајновидац. Ја не носим сабљу као Свети Петар Цетињски на Мартинићима и Крусима, али имам сабљу речи коју ми је Бог дао и којом браним своје људско достојанство и светих мојих претходника, митрополита црногорских и цетињских”, рекао је Амфилохије и наставио:

“Нека ми замере што проговорим, мени је битно да ми не замере ови мученици страдали за одбрану Сињајевине. Да ми не замери Краљ Никола, а што ће данас неки да замере то је њихов проблем. Овде на Сињајевини је некада била борба против Турака, окупатора, ослободио је Краљ Никола, који је са Краљем Петром ослободио и Косово и Метохију. Како је могуће и како сме данас Црна Гора и садашња власт да се одриче Косова и Метохије, да Сињајевину нуди да буде војно бојиште. Данашња Црна Гора, данашња власт хоће да оскрнави ову свету планину. Косово и Метохија су затровани уранијумом, а власт хоће исто да уради Сињајевини, да затрују земљу и воду. Хоће да је дају у руке окупаторима, наследницима наци-фашизма”.

Он је поновио да не жели да се на Сињајевини направи војни полигон.

“Света је ово планина црногорска, а они хоће да је претворе у полигон за злочине. Зар због тога постоји власт у Црној Гори? Имате благослов народе да браните ову планину, да се не скрнави и да не крену одавде нови злочини као што крећу од Бондстила. Надам се у Бога да ће ови наши што су на власти да схвате да то није част и достојанство Црне Горе. Бешчашће је да се дозволи да се овде успостави војни полигон. На овом месту мора да се каже истина Божија!“, поручио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Прочитајте ОВДЕ зашто се Сулејман Угљанин удружио са Кадријем Весељим.

Извор: Ин4с

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА