Najnovije

OGLASILI SE I OSILILI: Hrvati napali Vučića i postavili skandalozan ultimatum Srbiji!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je, posle reakcija hrvatskih zvaničnika na najnovije napade na Srbe u Hrvatskoj, “razumljivo“ zašto su se Srbi pobunili protiv hrvatskih vlasti početkom devedesetih i da ne može odgovor na sve biti “velikosrpska agresija“.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske (MVEP) ocenilo je danas kao "krajnje neprihvatljivu" tu izjavu srpskog predsednika.

Hrvatsko ministarstvo je pozvalo Srbiju da, kako navodi u saopštenju, umesto manipulisanja činjenicama unapredi položaj hrvatske manjine i napusti retoriku koja šteti odnosima dve države, prenela je Hina.

"Republika Hrvatska odbacuje ovakav pokušaj relativizacije srpske odgovornosti za izazivanje oružanog sukoba i agresije na hrvatsko državno područje, koji su rezultat velikosrpske politike Slobodana Miloševića", navodi se u saopštenju ministarstva i tvrdi da o tome govore brojne relevantne rezolucije Savet bezbednosti i Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, presude Haškoga tribunala, kao i presuda Međunarodnoga suda pravde u Haagu u slučaju hrvatske tužbe za genocid i srpske protivtužbe.

Kako se još navodi, "upravo pretenzije na mešanje u unutrašnje stvari susedne zemlje čine osnovnu razliku između hrvatske i srpske politike, koja nije od juče".

Hrvatsko Ministarsvo navodi i da je "nasuprot ovakvim srpskim pokušajima, Hrvatska zainteresovana za stabilnost svoga susedstva i otvorena za prenos vlastitih iskustva na njegovome putu u Evropsku uniju".

Putin poslao valjžnu poruku Vučiću! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA