Najnovije

DAČIĆ: Kada je 13. država povukla priznanje Kosova, najmoćniji čovek sveta kontaktirao je Vučića! U trenutku smo shvatili sve...

Gosti emisije Hit tvit koja se emituje na TV Pink su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović i Lider LSV-a i predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Nenad Čanak.

Dačić (Foto: mfa.gov.rs)

Na početku emisije ministar Dačić je potvrdio da je Togo povukao priznanje takozvanog Kosova i pokazao notu o povlačenju rekavši da je ona doneta 28. juna na Vidovdan.

Togo je tako postao 15. država koja je povukla priznanje.

On je u žestokoj raspravi sa Čankom istakao da Srbija vodi izuzetnu diplomatsku bitku za kompromisno rešenje, ali u međuvremenu, ne odustaje od lobiranja za povlačenje priznanja lažne države.

Dačić je podsetio i na jednu tajnu diplomatije, odnosno šta je predsednik Rusije Valdimir Putin rekao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću nakon serije povlačenja priznanja.

- Kada je 13. zemlja povukla priznanje Kosova, Putin je Vučiću rekao: Svaka vam čast na ovim povlačenjima priznanja - kaže Dačić.

Kako navodi srpski ministar spoljnih poslova, naš državni vrh tada je shvatio koliki je zapravo uspeh postigla naša diplomatija.

Izraelska avijacija krenula u surovo bombardovanje Damaska! Vojska se i dalje herojski drži! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA