Najnovije

GOJKOVIĆ: Ne razmišljam o ostavci

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Maja Gojković ponovila je danas, povodom događaja u parlamentu, da ima utisak da iza toga stoji nešto mnogo veće, da to nije bilo spontano ponašanje, "nego dobro promišljeno ponašanje kako napraviti haos u državi, kako obesmisliti rad i postojanje parlamenta".

Maja Gojković (Foto: Jutjub)

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Gojković je rekla da ne razmišlja o ostavci već o tome šta parlamentarizam predstavlja za grupu opozicionih poslanika koji su odlucili da koriste reč destrukcije umesto politickih argumenata.
Polemike su dobrodošle, napominje predsednica Skupštine, ali ocenjuje da to nisu bile polemike, već "vređanje i pljuvanje na ivici tuče".
Gojković kaže da je koristila poslovnik i izgovorila više opomena, jer nije mogla na drugi način da uspostavi red.
"Očigledno je da "Dosta je bilo", pojedini poslanici Demokratske stranke ne shvataju snagu pristojnosti", kaže Gojković.
Ona je dodala da je razgovarala sa premijerom Aleksandrom Vučićem i da je on shvatio razloge zbog kojih je prekinula sednicu parlamenta i zašto je apelovala "na poslanike opozicije i sve ostale poslanike, delom i većine, koji su samo sedeli i nemo posmatrali i nisu se suprotstavili takvom ponašanju, da razmisle šta žele od ovog parlamenta".
"Ono što me je porazilo je ćutanje onih od kojih sam očekivala da će stati, ako ne u zaštitu vladajuće većine, onda u moju zaštitu", kaže Gojković.
Gojković im je poručila da, ako smatraju da ona nije predsednik parlamenta koji može da napravi red, ona to priznaje i da mogu da se zamene.
"Rasim LJajić, ili neko iz SPO, ili neko iz Nove Srbije, svi oni koji su tog dana ćutali, neka dođu na moje mesto, a ja ću sa zadovoljstvom, kao političar sa iskustvom, biti deo vlade Republike Srbije, i to mi neće uopšte teško pasti", zaključila je ona.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA