Najnovije

NOVI PREOKRET U AL BABU: Teroristi isteruju Turke iz opkoljenog grada, SAA se vraća u trku?! (FOTO/MAPA)

Turske snage se nalaze u teškoj situaciji i na ivici su da, posle nedelju dana od ulaska, budu potpuno izbačeni iz Al Baba.

Al Bab (Ilustracija: Pravda)

Nakon povratka mesta Kabasin i Bzaa koji se nalaze u istočnim oblastima Al Baba, Islamska država je u ponedeljak pokrenula protivnapad na snage "Štita Eufrata" koje čine Turska armija i njima lojalni sirijski "pobunjenici". Prema izveštajima sa terena, teroristi su uspeli da povrate veći broj kontrolnih tačaka u gradu. Ovakav razvoj situacije naterao je Turke da pošalju značajna pojačanja ne bi li uspeli da održe makar polazne tačke za novi napad na Al Bab.  Medijska agencija Islamske države Amak objavila je veći broj fotografija iz ovog napada:Među tačkama koje su danas izgubili Turci nalazi se i petlja auto-puteva između Tadefa i Al Baba koju su Turci osvojili ne bi li zaustavili napredovanje Sirijske armije prema ovom strateški važnom gradu. Nakon ulaska Turaka na petlju Rusi su dali "zeleno svetlo" Erdoganu za osvajanje Al Baba, što se u tom trenutku očekivalo da bude završeno u kratkom roku. Ovakav sled dešavanja sada dovodi u pitanje taj dogovor, a prema navodima lokalnih aktivista SAA je već intenzivirala napade na Tadef koji je ostavljen kao svojevrsna tampon-zona između Sirijaca i Turaka. Pogledajte najnoviju mapu kontrole u Al Babu i okolini:

U isto vreme, Jedinice Sirijske armije koje napreduju prema istoku pokrajine, a danas u oslobođena sela Mušariva Bajan i Tal Bajan, kao i okolna područja. Front u Palmiri se, takođe, veoma dobro odvija u korist Siriske arapske armije , a više o tim uspesima saznajte OVDE. Izvor: Pravda 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA