Najnovije

IMA LI ŠANSE: Da li se tzv. Kosovu zatvaraju vrata Saveta Evrope?

Nekoliko država članica Saveta Evrope, uključujući Nemačku i Francusku, navodno se sprema da blokira glasanje o pristupanju tzv. Kosova u maju.

Predsednik Evropske inicijative za stabilnost Gerald Knaus rekao je da se nekoliko država članica Saveta Evrope sprema da blokira glasanje za prijem tzv. Kosova u tu međunarodnu instituciju na Komitetu ministara, navodeći da su među njima i dve zemlje saveznice tzv. Kosova - Francuska i Nemačka.

"Trenutno nekoliko država članica Saveta Evrope, uključujući Nemačku i Francusku, sprema se da blokira glasanje o pristupanju Kosova u maju, ignorišući snažnu preporuku Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u aprilu", naveo je Knaus na društvenoj mreži "Iks".

Knaus podseća da su francuski predsednik Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc pozvali tzv. kosovskog premijera Albina Kurtija da preduzme opipljive korake ka formiranju Zajednice srpskih opština kao uslov za članstvo u Savetu Evrope.

Knaus kaže da tu odluku prati kampanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića uključujući i, kako navodi, Vučićev lični apel francuskom predsedniku Makronu da ne dozvoli glasanje, kao i to što je Srbija opredeljena da kupi 12 francuskih borbenih aviona "rafal".

"Na svoju 75. godišnjicu, Savet Evrope je podeljen oko fundamentalnog pitanja: da li su pravne ocene i glasovi u PSSE bitni? Da li je članstvo po meri zasluga ili je samo političko", dodaje, između ostalog, Knaus.

Knaus ukazuje i da je tzv. kosovski premijer Albin Kurti izrazio svoju odlučnost da se zalaže za istopolne građanske zajednice u kontekstu pristupanja Savetu Evrope.

RUSKO RAKETIRANJE NJUJORKA: Detonacija, pa prah posle eksplozije (VIDEO)

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA