Najnovije

JERMENSKI PROFESOR SRPSKOG JEZIKA OBJASNIO: Hrišćanstvo se brani u Jermeniji! Spaja nas Sveti Sava (VIDEO)

“Azerbejdžan ne može dobiti Nagorno – Karabah. Bombarduju crkvu, naselja, ubijaju starce, starice, decu i onda traže Nagorno – Karabah, e pa ne može. Jermenski vojnici znaju zašto ginu, ali njihovi vojnici koji su plaćenici iz Sirije nisu borci i ne znaju za šta se bore. Mi znamo, borimo za istoriju i otadžbinu. Otadžbina je iznad svega“ – kaže počasni konzul Srbije u Jermeniji Babken Simonjan za emisiju „Pogled“ na Nacionalnoj IN4S televiziji.

Crkva Hrista Svespasitelja (Foto: Armenian unified infocenter)

Simonjan ističe da su sukobi između Jermenije i Azerbejdžana još uvek u toku, iako je potpisano primirje.

„Azerbejdžanska strana nije ispoštovala potpisano primirje i posle samo tri sata počeli su ponovo da pucaju granatama na naša sela. Ništa ne poštuju“ – govori Simonjan.

 „Mnogi žele u borbenu liniju. Za nas život ništa ne znači, otadžbina je na prvom mestu i borićemo se za nju. Nećemo se nikada predati“ – tvrdi Simonjan.

On navodi da ima mnogo Srba koji žive i rade u Jermeniji.

„Znam da su Srbi doživeli genocid više puta u svojoj istoriji. Srbi znaju šta je Kosovska bitka, Srbima ne treba objašnjavati šta je turski zulum. Spaja nas ista sudbina, isti mentalitet, ista patnja. Srpsko – Jermensko prijateljstvo traje više od 800 godina, kad je Sveti Sava posetio Jermeniju“ – kaže Simonjan.

Simonjan smatra da je Turska izazvala ovaj i Turska je ta koja kaže da se njihov problem može rešiti samo ratom.

„Sve organizacije su upozorile Tursku da ne sme da se meša i da Azerbejdžan mora zaustaviti rat. Ovaj rat ima istoriju. Azerbejdžan kao država na svetskoj mapi nikad nije postojao. Ušli su u sastav Sovjetskog saveza bez Nagorno – Karabaha, on tada nije bio u sklopu Azerbejdžana. Posle tri godine od formiranja Azerbejdžana je pripojen, a Nagorno – Karabah je oduvek pripadao Jermeniji“ – objašnjava Simonjan.

Dijaspora pomaže Jermeniji i uticajni ljudi pružaju veliku podršku, između ostalih tu su pevačica Šer i influenserka Kim Kardašijan koja je poslala milion dolara.

Uznemirujuće kadrove zločina nad Jermenima možete pogledati OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA