Najnovije

ŠTA JE PESNIK HTEO DA KAŽE? Sve besmislene izjave Ane Brnabić (VIDEO)

Nova/stara predsednica Vlade Ana Brnabić osim kao prva žena i gej osoba na premijerkom mestu ostaće upamćena i po nizu zbunjujućih leksičkih gafova prilikom odgovoranja na pitanja novinara. Osim jezičkih gafova, bilo je tu i neobičnih odgovora na naizgled obična i očekivana pitanja novinara.

Ana Brnabić. (Foto: predsednik.rs)

Nije bilo lako premijerki da se suoči sa čestim pitanjima novinara. Nisu pitanja bila toliko neprijatna i učestala (u skladu sa pozicijom, takva jedino i dolaze u obzir), koliko je premijerka očigledno bila nespremna za učestale i naporne medijske nastupe.

Evo samo nekih od premijerkinih gafova, koji su ostali upamćeni u javnosti.

Kako premijerka zna da je četvrtak

Sada već davne 2017. godine, premijerka je objašnjavala novinarima kako zna da je nastupio dan posle srede.

“Ustanem ujutru, i dobijam pres klipinge, kliping izgleda ovako: “negativan kliping, negativan kliping, negativan kliping…Ja onda znam da je četvrtak i da su izašli nedeljnici”, rekla je Brnabić.

Na pitanje novinara N1 kad je videla “negativne klipinge” na televizijama, premijerka je rekla da jeste na N1, pa i na RTS, ali nije mogla da se seti kada.

“Ima veze sa mnom, nema veze sa mnom”

Prošle godine je na nizu televizija premijerka mogla da vidi zabavne spotove svoje matične partije SNS u kojima se glasači voze letećim kolima i teleportuju unaokolo.

S obzirom da se u spotovima potcrtava digitalizaciona agenda Vlade, pitanje novinara kako vidi ove spotove imalo je smisla. Odgovor baš i nije:

“To ima veze sa mnom, ali i nema veze sa mnom. To je stvar koju sam ja nametnula kao predsednica Vlade, ali stvar koju je cela Vlada prigrlila”, rekla je Brnabić.

Glupo da merimo kad će Vlada

Premijerka je nedavno imala i zanimljivu izjavu o tome da li bi i koliko brzo trebalo da bude formirana Vlada. Predsednik je, inače, “probio” nekoliko sopstvenih rokova za formiranje Vlade, pa je na još jedno logično pitanje na TV Hepi o Vladi, premijerka odgovorila:

“Glupost je što se meri svaki dan kada će vlada biti formirana, jer i sad radi tehnička vlada, ali se opozicija, da li zato što je lenja, ne bavi suštinom nego formom”, rekla je Brnabić.

To što Srbija zbog kašnjenja najvažnijeg izvršnog tela kasni u procesu evrointegracijanema ambasadore u najmanje 24 države nemamo ambasadore, nismo izmenili Ustav…premijerka nije smatrala bitnim.

Nemam veze sa korupcijom – verujte na reč

“U slučaju “Aseka” nije bilo nikakve korupcije. Ni ja ni moj brat tako nešto nikada ne bi radili”, rekla je Brnabić nakon niza tekstova o potencijalnom sukobu interesa između nje i njenog brata. Ovoj izjavi fali još samo “keve mi” da bi imala pun aforističarskih potencijal.

Inače se javni funkcioneri ne drži za reč nego se kontrulišu propisima.

Odliv mozogova nije loša stvar

I tako, na kocnu, stižemo do poslednje izjave koja se tiče odliva mozgova. Pogubna praksa mladih, obrazovanih građana Srbije, koji u potrazi za boljim životom napuštaju zemlju, može, smatra premijerka, biti korisna stvar.

“Nama nije problem, i nije problem nijednoj zemlji, kada pričamo o odlivu mozgova je sam odliv mozgova. To može da bude i dobro za jednu zemlju. Dok god vi uspete kao zemlja da taj odliv mozgova pređe u cirkulaciju mozgova”, rekla je premijerka.

Jermeni rasturili azerbejdžanske snage! Više o tome OVDE.

Izvor: nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA