Najnovije

TEŠKO NAORUŽANA CRNAČKA MILICIJA MARŠIRA ULICAMA: Rasne tenzije u SAD rastu (VIDEO)

Grupa crnačke milicije "Not fakin around koališn" (NFAC), okupila se u gradu Lafajetu u Luizijani u znak protesta zbog policijskog nasilja. Demonstracija dolazi usred rastućih rasnih tenzija u Sjedinjenim Američkim Državama.

Crnačka milicija (Foto: Tviter skrinšot)

Nekoliko stotina članova NFAC-a obučenih u crno, od kojih su mnogi nosili automatske puške, prodefilovalo je Lafajetom u subotu. Mnogi od njih su nosili i pancire i drugu taktičku opremu.

Šetnja je održana kako bi se tražila pravda za Trejforda Pelerina, crnca kojeg je u avgustu ubila policija Lafajeta. Protestna šetnja takođe je motivisana nakon što im je kongresmen iz Luizijane zapretio u poruci na Fejsbuku.

Vođa NFAC-a, koji sebe naziva Grandmaster DŽejom, održao je govor u kojem je saopštio da se slogan američkog predsednika Donalda Trampa „Učinmo Ameriku ponovo velikom“ ne odnosi na crnce.

„Ne sećam se vremena u ovoj zemlji kada nam je bilo dobro“, rekao je on, a zatim poveo grupu skandirajući „crna moć“.

Šetnja se završila mirno, ali je jedna osoba zadržana nakon što je pucala. Iz NFAC-a su saopštili za medije da ta osoba nije deo njihove organizacije.

SAD potresaju višemesečne demonstracije protiv rasizma, koje je u početku izazvala smrt DŽordža Flojda koji je ubijen od strane policije u Mineapolisu. Mnogi protesti su se pretvorili na nerede.

Šta se dešava u Karabahu, saznajte OVDE.

 

Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA