Najnovije

SPECIJALNE JEDINICE RUSIJE NA DELU: Svojim umećem sprečili niz terorističkih napada (VIDEO)

Pet bivših zatvorenika u Voronješkoj oblasti osuđeno je na kazne od 8,5-24 godina zatvora za planiranje većeg broja terorističkih napada.

FSB. (Foto: ria.ru)

Prema izveštaju Federalne službe bezbednosti (FSB) članovi terorističke grupe Ruslan Bugak, Ruslan Čausov, Genjas Gatdžibajbov, Maksim Stepanov i Sergej Muhametzjanov su planirali da dignu u vazduh stambenu zgradu i napadnu kadete Vazduhoplovne akademije Žukovskog i Gagarina.

Drugi zapadni okružni vojni sud osudio je optužene na kazne u rasponu od 8,5 (Muhametzjanov) do 24 godine zatvora (Bugakov).

NJihove zatvorske kazne za ranije prestupe su istekle 2019-2020. godine.

U Rusiji je, tokom proteklih deset godina, sprečeno preko 150 terorističkih napada, rekao je u junu šef FSB-a Aleksandar Bortnikov.
Saopštenja na ovu temu su bila aktuelna u Rusiji ove jeseni, jer je sprečen teroristički napad u Moskvi (krajem oktobra), u Volgogradu (sredinom oktobra) i Stavropolju (početkom oktobra).

FSB je više puta naglasio da posebnu pažnju posvećuje suzbijanju širenja radikalnog islama među migrantima i u zatvorima u kojima se nalaze već osuđeni teroristi. Druga važna sfera rada je praćenje militanata koji su se vratili u Rusiju iz ratova u Siriji i Iraku.

Partijski drugari pljačkaju, a Vučić hapsi mafiju u vrtićima! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA