Najnovije

Potpuna saglasnost u Kriznom štabu i državi: Škole će raditi čak i ako bude karantina!

Zatvaranje škola poslednja je od poslednjih opcija u slučaju daljeg povećavanja broja zaraženih, čak i karantin je izgledniji od toga, saznaje Srpski telegraf. Sagovornici koji su prisustvovali poslednjoj sednici Kriznog štaba kažu da su stručnjaci saglasni da se mere u školama najviše poštuju i da su slučajevi zaražavanja đaka i nastavnika i dalje sporadični. Stoga, saglasni su, teško da će zatvaranje škola doći na red.

Ilustracija (Foto: pixabay. com)

- Jasno je da obrazovne ustanove nisu izvor zaraze. S tim se slažu čak i oni najoprezniji epidemiolozi, poput doktora Kona, pa ne treba očekivati njihovo zatvaranje. Naravno, situacija će biti pomno praćena, ali nema sumnje da ćemo pre posegnuti čak i za zatvaranjem, makar parcijalnim, najvećih žarišta, nego što ćemo preći u potpunosti na onlajn nastavu - rekao je jedan od lekara iz Kriznog štaba.

NJegove reči potvrđuje Verica Jovanović, direktorka Instituta "Batut", koja kaže da je od početka školske godine do danas zaraženo nešto više od 300 đaka, u 19 okruga, a sve preventivne mere se sprovode i situacija je pod kontrolom.

- To nisu slučajevi koji su nastali u samoj školskoj sredini - rekla je ona.

Jovanovićeva je izrazila zahvalnost svim učenicima i nastavnicima na poštovanju mera i poručila:

- Trudićemo se da, kao i svuda u svetu, škole budu i dalje mesto okupljanja, socijalizacije i zdravlja za sve naše mlade.

Slično stanovište imaju i stručnjaci širom Evrope. Tako je Engleska, na primer, proglasila drugi lokdaun i zatvorila sve kafiće, restorane, mesta za zabavu... Škole, ipak, nastavljaju da rade. Isto je i u drugim državama koje su posegle za zaključavanjem.

Kako je Amfilohije pobedio Vučića pročitajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA