Najnovije

PRIMEĆENA NEOBIČNA AMERIČKA AKTIVNOST NA BALKANU: Šta se događa?

Tokom protekle dve nedelje, čarter letovi Pentagona doveli su u Evropu najmanje 150 privatnih vojnih dobavljača Ministarstva odbrane SAD-a. Ove podatke je podelio ruski Telegram kanal ''Voennый obozrevatelь'' pozivajući se na portal Arms Watch.

Američka vojska (Foto: Pixabay)

Novinari koji su pratili rutu letelice primetili su neobičnu aktivnost na Balkanskom poluostrvu uoči predsedničkih izbora u Moldaviji. Sudeći po objavljenim podacima, američki izvođači radova u Libiji prebačeni su u glavni grad Bugarske preko Malte 28. oktobra. Istovremeno su bili uključeni avioni koji su izvršili nekoliko letova iz Vašingtona i Erbila (Irački Kurdistan).

Arms Watch navodi da bi transfer vojnih dobavljača mogao da se izvrši kao deo proširenja američke odbrambene saradnje sa Bugarskom i Rumunijom.

Sredinom oktobra objavljeno je da Sjedinjene Države razmatraju opcije za premeštaj svojih trupa iz Nemačke bliže granicama Rusije - u Bugarskoj, Rumuniji i baltičkim državama. Precizira se da se ovde radi o rotacionom prisustvu američkih snaga.

Gde se nalazi glavna baza islamskog terorizma u Evropi, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA